Επίκαιρη ερώτηση για τις δύο αυτοκτονίες, ενός φαντάρου και ενός ΕΠΟΠ στον Έβρο, μέσα σε διάστημα λίγων ημερών, κατέθεσε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς, Βασίλης Οικονόμου.

«Πρόκειται για δύο τραγικά περιστατικά που προκαλούν θλίψη σε όλους και πολλά ερωτηματικά για τις συνθήκες που επικρατούν στα στρατόπεδα τόσο για τους φαντάρους όσο και για τους ΕΠΟΠ», αναφέρει ο κ. Οικονόμου.

Σύμφωνα με τον βουλευτή «Οι οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες στη χώρα μας έχουν αυξήσει δραματικά τις αυτοχειρίες και είναι σαφές ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα αλληλεγγύης και υποστήριξης των συμπολιτών μας σε όλα τα επίπεδα»

«Στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων πιστεύουμε ότι πρέπει να υπάρξει ειδική μέριμνα τόσο για τα στελέχη όσο και για τους κληρωτούς οπλίτες» συνεχίζει ο κ. Οικονόμου.

Και ρωτά τον υπουργό Εθνικής Άμυνας:

1. Έχετε ενημερωθεί για τους λόγους που οδήγησαν τους δύο νέους στην αυτοκτονία; Αληθεύει ότι αιτία για την περίπτωση του φαντάρου αποτέλεσε η αυστηρότητα του διοικητή του στη Μονάδα που υπηρετούσε;
2. Σε ποιες ενέργειες θα προβείτε προκειμένου να αποτραπούν κατά το δυνατόν τα απονενοημένα διαβήματα τόσο των κληρωτών οπλιτών όσο και των μονίμων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων;