Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται από αργά το απόγευμα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, ο οποίος προΐσταται σε σύσκεψη με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ.

Προσερχόμενος στο Αστυνομικό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης, όπου πραγματοποιείται η σύσκεψη, ο Ν. Δένδιας δεν θέλησε να κάνει δηλώσεις για ευρύτερα θέματα που αφορούν την ΕΛ.ΑΣ.

Ωστόσο, σε επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων σχετικά με τον τραυματισμό των τεσσάρων συλληφθέντων για την τρομοκρατική διπλή ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης και το πόρισμα της ΕΛ.ΑΣ., σύμφωνα με το οποίο τα τραύματά τους αποδίδονται αποκλειστικά στη συμπλοκή με τους αστυνομικούς κατά τη σύλληψή τους, ο υπουργός σχολίασε: «Το πόρισμα μιλάει από μόνο του». Σε άλλη ερώτηση για τις κινητοποιήσεις των αγροτών, ο υπουργός παρατήρησε ότι το θέμα ανήκει στην αρμοδιότητα του υπουργού Γεωργίας, μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Όπως έγινε γνωστό, στο επίκεντρο της σύσκεψης, στην οποία συμμετέχουν ο Γενικός Επιθεωρητής Βορείου Ελλάδος, καθώς επίσης όλοι οι αστυνομικοί διευθυντές της Θεσσαλονίκης και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, βρίσκονται θέματα που αφορούν την επιχειρησιακή ετοιμότητα της ΕΛ.ΑΣ.