«Ο τσακωμός μεταξύ των κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης αφορά το πώς θα μοιράσουν ανάμεσα στους επιχειρηματικούς ομίλους, που εκπροσωπούν, τα κονδύλια που αποσπούν με την αντιλαϊκή πολιτική τους από τους εργαζόμενους», τονίζει το ΚΚΕ σχολιάζοντας την Σύνοδο Κορυφής για τον προϋπολογισμό της Ε.Ε.

Σύμφωνα με το ΚΚΕ, «το 94% του συνολικού ποσού του Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου 2014-2020, θα δοθεί για τη χρηματοδότηση αποκλειστικά των μονοπωλίων». Επισημαίνει, επίσης, ότι αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα «τον εκτοπισμό των αυτοαπασχολούμενων και της μικρής και μεσαίας αγροτιάς, καθώς και την αύξηση της στυγνής εκμετάλλευσης των εργαζομένων και ειδικά των νέων».

«Σε όποιο συμβιβασμό και αν καταλήξουν οι εκπρόσωποι των μονοπωλίων, οι αντιθέσεις στο εσωτερικό της ΕΕ δεν είναι δυνατόν πια να κρυφθούν και τα αδιέξοδα θα συνεχίσουν να οξύνονται και να μεγαλώνουν. Όσοι λένε στο λαό ότι αυτή η συμμαχία μπορεί να αλλάξει και να γίνει φιλολαϊκή, τον κοροϊδεύουν. Όσο υπάρχει, πιο επιθετική θα γίνεται», τονίζεται στην ανακοίνωση.

«Η λαϊκή συμμαχία και η πάλη για την απαλλαγή από την ΕΕ και την εξουσία των μονοπωλίων, είναι ο δρόμος για να αποκρουστούν τα βάρβαρα μέτρα διαρκείας, για να σωθεί ο λαός και οι νέοι από τη φτώχια και την ανεργία», καταλήγει το ΚΚΕ.