Μιλώντας σε εκδήλωση για τα άτομα με αναπηρία που φιλοξενήθηκε σε αίθουσα κεντρικού ξενοδοχείου των Αθηνών, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε νέα επίθεση κατά του Αντώνη Σαμαρά, με αφορμή την παρουσία του Πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο των εργασιών της Συνόδου Κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Και τόνισε: «Ο πρωθυπουργός σε μια Σύνοδο Κορυφής θα βρεθεί εκεί για μια ακόμη φορά ως κομπάρσος, ως παρατηρητής. Τη στιγμή που έχουν ισοπεδώσει την Ελλάδα, τη στιγμή που έχουν διαλύσει και λεηλατήσει την ελληνική κοινωνία μέσα από μια λιτότητα που έχει μειώσει 25% το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν παίρνουν απόφαση να μειώσουν και τα κοινοτικά κονδύλια για την Ελλάδα. Και δεν βρίσκεται εκεί ένας πρωθυπουργός που θα τους πει “ως εδώ”.

Στη Σύνοδο Κορυφής έπρεπε να σβήσουν τα φώτα. Να κλείσουν τα φώτα και να τους πουν “κατεβάστε τα μολύβια. Έχετε 1,5 εκατομμύριο Έλληνες άνεργους. Έχετε 1,5 εκατομμύριο Έλληνες να παίρνουν κάτω από 600 ευρώ. Έχετε αφήσει τους ανάπηρους να γίνονται επαίτες”».