Ανέβηκαν κατακόρυφα οι τόνοι στη Βουλή κατά τη συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Μετά το τέλος της πρωτολογίας του Κυριάκου Μητσοτάκη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ζήτησε το λόγο για δευτερολογία όπου και εξαπέλυσε κατά μέτωπο επίθεση στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας

Αρχικά ανέφερε ότι «κ. Μητσοτάκη, έχω συνειδητοποιήσει το βαθύ στρατηγικό και πολιτικό σας αδιέξοδο. Δεν περίμενα όμως ποτέ ότι θα φτάνατε στο σημείο να παριστάνετε τον Στέφανο Χίο της πολιτικής ζωής του τόπου. Η κατάληξη της κατηφόρας είναι ο πάτος».

Ενώ συνεχίζοντας στο ίδιο μοτίβο σχολίασε ότι «σε ότι με αφορά δεν έχω τίποτα να κρύψω. Είμαι 11 χρόνια αρχηγός κόμματος και 4,5 χρόνια πρωθυπουργός. Είναι γνωστό σε όλους ότι εδώ και 3 χρόνια έχω συνεργάτιδα την κα Παναγοπούλου. Δεν μπήκα στην πολιτική για γίνω πλούσιος, δεν είμαι πλούσιος. Είσαι πολύ λίγος να μιλάς για μένα και για ελίτ».

Προσθέτοντας ο πρωθυπουργός είπε «αφήστε τα ψέματα, τις αθλιότητες, τα fake news που διακινείται εδώ και χρόνια. Σε αυτό τον τόπο τίποτα δεν είναι κρυφό. Είναι γνωστό σε όλους πως τα τελευταία χρόνια η κ. Παναγοπούλου είναι συνεργάτης μου. Είναι γνωστό σε όλους ότι φιλοξενήθηκα τον Αύγουστο στο σκάφος της συνεργάτιδάς μου. Εάν μου ζητούσατε θα σας έστελνα εγώ φωτογραφίες, έβγαλα & σέλφι με το προσωπικό. Βάζετε το παρακράτος σας να υποκλέπτει προσωπικές μου στιγμές. Είναι ντροπή σας. Εγώ δεν έχω εξοχικό στην Τήνο μεσοτοιχία με τον κ Χριστοφοράκο.

Ενώ συνεχίζοντας είπε: «πιστεύετε ότι θα κερδίσετε μεταφέροντας το επίπεδο της πολιτικής σε επίπεδο Στέφανου Χίου; Συνεχίστε, μας κάνετε δώρο. Από τον Αύγουστο του 2018 κάνετε τυμβωρυχία σε συνεργασία με τον ΣΚΑΪ κι έτσι νομίζετε ότι θα αλλάξετε την ατζέντα πηγαίνοντας στις εκλογές. Το ίδιο επιχειρήσατε να κάνετε και με τον Πολάκη».