Λίγες ημέρες μετά την απόφαση της Βουλής να άρει την ασυλία του Ανδρέα Λοβέρδου, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις ενώπιον της δικαιοσύνης για την υπόθεση της Novartis ο πρώην υπουργός έλαβε κλήση από την Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς, για την ερχόμενη Παρασκευή.

Ο πρώην υπουργός καλείται στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας για την υπόθεση με την ιδιότητα του υπόπτου τέλεσης του αδικήματος της παθητικής δωροδοκίας, καθώς σύμφωνα με τους αρμόδιους εισαγγελείς υπάρχουν σε βάρος του αποχρώσεις ενδείξεις.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος, έχει δικαίωμα την Παρασκευή το πρωί που θα βρεθεί ενώπιον της εισαγγελέως Ελένης Τουλουπάκη, να ζητήσει και να λάβει προθεσμία προκειμένου να ενημερωθεί για το σύνολο των στοιχείων της δικογραφίας και να προετοιμάσει υπόμνημα παροχής έγγραφων εξηγήσεων.

Μετά την ανωμοτί κατάθεση του πρώην υπουργού η αρμόδια εισαγγελέας θα αποφασίσει τα επόμενα βήματα της καθώς έχει την δικονομική δυνατότητα είτε να ασκήσει εναντίον του ποινική δίωξη, είτε να βάλει την δικογραφία στο αρχείο.

Την ίδια ώρα, στην Εισαγγελία Διαφθοράς επεστράφη από τη Βουλή και η δικογραφία με κεντρικό πρόσωπο τον πρώην Υπουργό Μάριο Σαλμά σχετικά με την υπόθεση των υπερτιμολογημένων αρθροσκοπήσεων και την ενδεχόμενη ζημία του ΕΟΠΥΥ.

Πληροφορίες αναφέρουν πως μετά το πράσινο φως από τη Βουλή για την άρση ασυλίας του Μάριου Σαλμά είναι θέμα χρόνου η κλήση του για παροχή εξηγήσεων για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε απιστία με τις επιβαρυντικές περιστάσεις της νομοθεσίας για τους καταχραστές του δημοσίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο ο Ανδρέας Λοβέρδος όσο και ο Μάριος Σαλμάς ζήτησαν από τη Βουλή  να ψηφίσει την άρση της ασυλίας τους ώστε οι υποθέσεις που τους αφορούν να εξετασθούν από την Δικαιοσύνη.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.