Την πρόθεσή του να θέσει τα αγροτικά προβλήματα στην επόμενη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, στην οποία θα ζητήσει να παρευρίσκονται και οι συναρμόδιοι υπουργοί Αγροτικής Ανάπτυξης, Περιβάλλοντος, Οικονομικών και Εργασίας, ώστε να δοθούν «άμεσες λύσεις» σε ζητήματα που μπορούν να αντιμετωπισθούν γρήγορα και να ανοίξει ο διάλογος για όσα χρειάζονται «ωρίμανση», γνωστοποίησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μετά τη συνάντησή του με τους εκπροσώπους της Πρωτοβουλίας για την Ενότητα και την Ανασυγκρότηση του Αγροτικού Συνδικαλιστικού Κινήματος.

Μάλιστα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εμφανίστηκε αισιόδοξος για την εκτόνωση της έντασης στον αγροτικό τομέα, εκτιμώντας πως «αντί να έχουμε κινητοποιήσεις, θα έχουμε διάλογο και λύσεις».

Όταν ρωτήθηκε για τα αγροτικά μπλόκα, ο κ. Βενιζέλος τόνισε πως «Πάγια αρχή μας είναι ότι καμία κινητοποίηση δεν μπορεί να δημιουργεί προβλήματα στο κοινωνικό σύνολο. Και όπως είχαμε μια θετική εξέλιξη στο ζήτημα των μέσων μαζικής μεταφοράς, έτσι πιστεύουμε ότι η ωριμότητα, η πολιτική και κοινωνική ωριμότητα του αγροτικού κόσμου και των εκπροσώπων του, θα βοηθήσει να μην υπάρχει ταλαιπωρία των πολιτών, ταλαιπωρία της κοινωνίας, των τοπικών κοινωνιών».

Για τα όσα συζητήθηκαν στην συνάντηση με τους αγροτοσυνδικαλιστές, ο κ. Βενζιέλος τόνισε: «Τα αιτήματα του αγροτικού κόσμου είναι γνωστά. Τα συζητήσαμε διεξοδικά στις λεπτομέρειές τους. Είχα την ευκαιρία να τους πω ποια αιτήματα μπορούν να αντιμετωπιστούν άμεσα με πρακτικό τρόπο, μέσα από τις δραστηριότητες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, αλλά και άλλων υπουργείων, όπως είναι το Υπουργείο Περιβάλλοντος, το Υπουργείο Οικονομικών, το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων».

«Υπάρχουν ζητήματα που μπορούν να αντιμετωπιστούν άμεσα χωρίς δημοσιονομικό κόστος, αρκεί να υπάρχει βούληση και καλή πίστη. Υπάρχουν και άλλα θέματα για τα οποία πρέπει να περιμένουμε τη συγκέντρωση στοιχείων και ζητήματα που πρέπει να γίνουν αντικείμενο ενός μεγάλου εθνικού διαλόγου για το μέλλον της ελληνικής γεωργίας», πρόσθεσε.

«Ξέρουμε πού πονάει το πράγμα. Ξέρουμε πόσο σημαντικό είναι να κρατηθεί χαμηλά το κόστος παραγωγής, να βελτιωθούν οι όροι συναλλαγών ανάμεσα στον αγρότη, τον έμπορο, τις αλυσίδες λιανικής πώλησης. Ξέρουμε πόσο σημαντικό είναι να αντιμετωπίζει φιλικά ο τραπεζικός τομέας τον αγροτικό κόσμο, ιδίως μετά την απορρόφηση της Αγροτικής Τράπεζας. Για πάρα πολλά θέματα μπορούμε να δώσουμε άμεση απάντηση», υπογράμμισε ακόμα ο κ. Βενιζέλος.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισήμανε ότι «ο αγροτικός κόσμος έχει ιστορικούς αλλά και ζωντανούς δεσμούς με την παράταξή μας και εμείς στηρίζουμε το νέο μοντέλο ανάπτυξης της χώρας, το νέο εθνικό παραγωγικό σχήμα στην πρωτογενή παραγωγή, στον αγροτοδιατροφικό τομέα, που είναι ένα μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα της ελληνικής οικονομίας».

«Δεν θέλουμε απλά και μόνο να στηρίξουμε τον Έλληνα αγρότη, τον Έλληνα κτηνοτρόφο, τον Έλληνα παραγωγό, αλλά θέλουμε να πείσουμε νέους ανθρώπους να φύγουν από τις πόλεις και να ξαναπάνε στην ύπαιθρο, στην αγροτική παραγωγή. Γιατί εκεί υπάρχει κοίτασμα απασχόλησης, εκεί υπάρχει δυνατότητα παραγωγής εθνικού πλούτου», κατέληξε.