«Πρώτος εγώ ψηφίζω την άρση ασυλίας μου ως πρώτο βήμα για να τελειώνει αυτή η άθλια μεθόδευση εναντίον μου και εναντίον του κόμματός μου. Δεν μου αρκεί που θα καθίσουν όλοι οι υπεύθυνοι αυτής της σκευωρίας στο σκαμνί. Θέλω οπωσδήποτε να μην υπάρχει ούτε σε έναν πολίτη η εύλογη αμφιβολία».

Με αυτή την αναφορά ξεκίνησε την ομιλία του ο πρώην υπουργός Υγείας του ΠΑΣΟΚ και βουλευτής της ΔΗΣΥ, Ανδρέας Λοβέρδος, απορρίπτοντας τις κατηγορίες που του αποδίδονται στην υπόθεση Novartis, κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για την άρση της ασυλίας του.

Ο κ. Λοβέρδος κατηγόρησε την κυβερνητική πλειοψηφία ότι έστησε μια άθλια σκευωρία με άθλιους κουκουλοφόρους ψευδομάρτυρες, η οποία κατέρρευσε, ενώ υποστήριξε ότι ο βασικός στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι το Κίνημα Αλλαγής και, αφού δεν του βγήκαν οι «γέφυρες», επανέρχεται και καταφεύγει στη λάσπη.

Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ χρησιμοποίησε σκληρούς χαρακτηρισμούς, κάνοντας λόγο «για καταρρακωμένη σκευωρία και παραβίαση του Συντάγματος από την κυβερνητική πλειοψηφία», για «ομάδα πολιτικών κακοποιών», «άθλιους σκευωρούς και συνωμότες» που θα συντρίψει και για «γελοιότητες».

«Η επιδίωξη τους να αλλάξουν το πολιτικό σύστημα, μέσω Novartis, κατέρρευσε, αποδείχτηκε σκευωρία και πρέπει με κάποιο τρόπο να αποφωνηθεί. Χρησιμοποιούμαι εγώ για να αποδείξουν οι Ρασπούτιν πως όλο και κάπου είχαν δίκιο και πως ο εξευτελισμός τους δεν είναι πλήρης και τέλειος. Είναι αδίστακτοι κακοποιοί, δεν ωροδούν προ ουδενός και για κανένα λόγο μπροστά στο μικροκομματικό τους συμφέρον. Για ψήφους τελικά στήθηκε και συνεχίζεται καταρρακωμένη αυτή η σκευωρία. Για αυτούς τους λόγους είμαι σήμερα στο στόχαστρο μιας ομάδας πολιτικών κακοποιών», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λοβέρδος και πρόσθεσε:

«Ο Γκαίμπελς ήταν ένας απαίσιος επαγγελματίας εγκληματίας, εσείς είστε απαίσιοι εγκληματίες της συμφοράς».

Ο κ. Λοβέρδος υποστήριξε ότι «υπάρχει μια κραυγαλέα και βάναυση αντίφαση με τη ψευδοθεωρία της διαφοράς ανάμεσα σε υπουργικά αδικήματα κατά την άσκηση κυβερνητικών καθηκόντων αφενός, και αφετέρου σε υπουργικά αδικήματα που ασκούνται “με ευκαιρία” την άσκηση των καθηκόντων».

«Αρνηθήκατε να γίνει από την Προανακριτική της Βουλής η έρευνα και στη συνέχεια από το Ειδικό Δικαστήριο, αρνηθήκατε να έλθουν οι κουκουλοφόροι ψευδομάρτυρες στη Βουλή και να ξεσκεπαστεί η σκευωρία, η πλεκτάνη και τα εγκλήματα που είχαν διαπραχθεί. Γι’ αυτούς δεν ψηφίζετε άρση ασυλίας. Δεν μου χρειάζεται η επίκληση των βουλευτικών ή υπουργικών προνομίων. Δεν ζητώ να ωφεληθώ ούτε από το άρθρο 86 ούτε από το άρθρο 62 του Συντάγματος. Πρόσωπο με πρόσωπο θα συντρίψω τη σκευωρία και θα αποκαλύψω τους εμπνευστές και εκτελεστές αυτής της πλεκτάνης, κουκουλοφόρους και μη», είπε και συμπλήρωσε:

«Επί ενάμιση χρόνο ταλαιπωρούνται και δυσφημούνται βάναυσα δέκα Έλληνες πολίτες, που συμβαίνει να είναι και αντιπολιτευόμενα της κυβερνητικής παράταξης, πολιτικά πρόσωπα. Σχοινοτενείς και παρατεταμένες διαδικασίες, αντί για τις γρήγορες και σταθερές διαδικασίες του Συντάγματος. Αρνηθήκατε ως πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αυτή τη συνταγματική διαδικασία και επιλέξατε τις διαδικασίες των εκκρεμοτήτων. Επί ενάμιση χρόνο τώρα διατηρούνται εκκρεμότητες που αφορούν τους πολιτικούς σας αντιπάλους. Επιλέξατε σκοπίμως την πολιτική σπίλωση και κατασυκοφάντηση. Κι έρχεται μία υπόθεση στη Βουλή τώρα, σε προεκλογικό χρόνο».

«Έχω στο πλευρό μου την αλήθεια και η αλήθεια έχει συντριπτική δυναμική», είπε ο κ. Λοβέρδος και πρόσθεσε: «Με αυτήν θα συντρίψω τη σκευωρία σας, με αυτήν θα καθίσουν οι σκευωροί στο εδώλιο του κατηγορουμένου, γιατί οι σκευωροί που οργάνωσαν τη συγκεκριμένη πολιτική πλεκτάνη, είναι κακοποιοί. Κανένα εμπόδιο δεν θα βάλω, όμως, ανάμεσα σε μένα και το κόμμα μας και το λαό, επικαλούμενος υπουργικά και βουλευτικά προνόμια».

Ακόμα, ο κ. Λοβέρδος κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «είναι εκείνος που έδωσε την εντολή και κάλυψε πολιτικά τη σκευωρία» και πρόσθεσε ότι «τώρα υιοθέτησε και το πιο άθλιο και το πιο ανήθικο και το πιο τραγελαφικό συνάμα ψέμα των κουκουλοφόρων, που προφανώς τους το υπαγόρευσαν οι σκευωροί».

Ο βουλευτής της ΔΗΣΥ υπεραμύνθηκε της πολιτικής του στο υπουργείο Υγείας απορρίπτοντας τις κατηγορίες, μία προς μία, ενώ υποστήριξε ότι το φάρμακο Gilenya τιμολογήθηκε με βάση τις τρεις χαμηλότερες τιμές από Γερμανία, Αυστρία και Πορτογαλία, δόθηκε κανονική νόμιμη τιμή, δηλαδή 1.930 ευρώ και την ίδια ημέρα, το εντάξαμε στα νοσοκομειακά φάρμακα με τιμή που έπεσε στα 1.680 ευρώ, δηλαδή, ποιο κάτω από όλες τις έως τότε τιμές στην ΕΕ.

«Είστε ψεύτες, είστε συκοφάντες, είστε κοινοί κακοποιοί. Δεν κοκκινίζετε από ντροπή. Δεν αισχύνεσθε για ό,τι κάνετε. Καμία πράξη σε βάρος του Δημοσίου δεν έκανα. Όλες μου οι αποφάσεις ήταν νόμιμες, υπέρ των συμφερόντων του Δημοσίου και των χρημάτων του ελληνικού λαού», είπε.

Ακόμα έκανε λόγο για άθλιες ψευδομαρτυρίες, ενώ υποστήριξε ότι τον κ. Φρουζή, στέλεχος της Novartis, ο ίδιος δεν τον γνώριζε και, αν τον έβλεπε, δεν θα τον αναγνώριζε.

«Αδιάψευστος μάρτυρας τα ανύπαρκτα ίχνη. Εδώ και δύο χρόνια μας ψάχνουν. Λογαριασμούς; Τίποτε. Ίχνη e-mails ή τηλεφώνων; Tίποτε δεν βρέθηκε», σημείωσε.

Παράλληλα, προανήγγειλε ότι θα καταθέσει νέες μηνύσεις τις επόμενες μέρες εναντίον όλων ανεξαιρέτως των ψευδομαρτύρων και πρόσθεσε ότι «θα συντρίψω λέξη – λέξη όσες νέες αθλιότητες περιλαμβάνει ο φάκελος που ήλθε στη Βουλή».

«Είμαι ο πιο στοχοποιημένος πολιτικός μετά το 1989. Με είπαν και με λένε “δολοφόνο”, “κατάσκοπο”, ότι δήθεν ιδιωτικοποίησα ένα δημόσιο νοσοκομείο, και τώρα η Novartis. Το ΠΑΣΟΚ, το Κίνημα Αλλαγής, είναι ο βασικός τους στόχος. Αφού δεν τους βγήκαν οι “γέφυρες”, επανέρχονται και καταφεύγουν στη λάσπη. Εγώ πήρα πίσω πολλά δισ. από τη σπατάλη και τη διαφθορά στη φαρμακευτική δαπάνη, που μείωσα όλων τα κέρδη, προφανώς, και της Novartis, που επί ΣΥΡΙΖΑ, όμως, αυξήθηκαν. Εγώ, λοιπόν, πρέπει, κατά τον ΣΥΡΙΖΑ, να δολοφονηθώ πολιτικά και ο αγώνας των κυβερνήσεών μας να συκοφαντηθεί όσο περισσότερο γίνεται. Όλοι συμφωνούν πως η επιλογή Τσίπρα είναι να πάμε σε εκλογές με σκανδαλολογία. Την οποία μάλιστα παίρνει και ο ίδιος απάνω του. Σταθερά τα τελευταία οκτώ χρόνια», υπογράμμισε και κατέληξε λέγοντας: «Τους σκευωρούς θα τους συντρίψω. Δίνω λόγο τιμής».