Σε συνάντηση που είχαν απόψε στη Νέα Υόρκη, οι δυο υπουργοί Ελλάδας και Σαουδικής Αραβίας, συζήτησαν διάφορα θέματα που εμπίπτουν στις διμερείς σχέσεις, όσο και ευρύτερα για την περιοχή μας και την κατάσταση στη Μέση Ανατολή.

Ο υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας, αποδέχτηκε πρόσκληση του Σαουδάραβα ομόλογό του, πρίγκιπα Σαούντ αλ Φεϊζάλ, να επισκεφθεί το Ριάντ.

Η 45λεπτη συνάντηση έγινε μέσα σε «φιλικό και εποικοδομητικό κλίμα» όπου ο Σαουδάραβας ενημερώθηκε για θέματα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, όπως για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό με τις προτάσεις του προέδρου Χριστόφια.

Οι δυο υπουργοί συζήτησαν, επίσης, τη νέα διαδικασία επίλυσης του Μεσανατολικού και τις προοπτικές που διαγράφονται, δίνοντας έμφαση στην αναγκαιότητα για διευθέτηση των διενέξεων μέσα από ειρηνευτικές προσπάθειες.

Επιπροσθέτως, ο υπουργός Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας έκανε λόγο για «γενναίες μεταρρυθμίσεις» από μέρους της Ελλάδας, όσο αφορά την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, ενώ παράλληλα επισήμανε το «θετικό και εποικοδομητικό» ρόλο, που διαδραματίζει η χώρα μας για την ασφάλεια και την ειρήνη στην περιοχή.

Παράλληλα, ο υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε στις προοπτικές που δημιουργούνται και συζήτησε με τον πρίγκιπα Φεϊζάλ τρόπους για περαιτέρω σύσφιξη και συνεργασία των σχέσεων ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Σαουδική Αραβία.