«Εμείς ως ΔΗΜΑΡ πιστεύουμε ότι πρέπει να μείνουμε προσηλωμένοι στα πραγματικά περιστατικά, όπως αυτά έρχονται στη Βουλή από τη Δικαιοσύνη», δήλωσε κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής ο εισηγητής του κόμματος, Βασίλης Οικονόμου, εξηγώντας γιατί η πρόταση της συγκυβέρνησης για την σύσταση προανακριτικής επιτροπής σχετικά με την λίστα Λαγκάρντ, αφορά στη διερεύνηση πιθανών ποινικών ευθυνών μόνο του Γ. Παπακωνσταντίνου, αφού σε αυτόν αφορά η δικογραφία.

«Μέλημα μας πρέπει να είναι η πλήρης αποκάλυψη των πραγματικών περιστατικών και της αλήθειας. Δεν κατασκευάζουμε ενόχους ή αθώους, δεν έχουμε αρμοδιότητα να παραπέμπουμε για πολιτικές ευθύνες στο ειδικό δικαστήριο επειδή έτσι μας εξυπηρετεί» είπε ο κ. Οικονόμου και έκανε λόγο για «σπουδή με στόχο την παραπομπή Βενιζέλου με λογικοφανή άλματα».

«Είναι δεδομένες οι πολιτικές ευθύνες κ. Βενιζέλου αλλά αυτό δεν συνεπάγεται και την ύπαρξη ποινικών ευθυνών», υπογράμμισε ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ.

Προσέθεσε, ωστόσο, ότι προφανώς και η διαδικασία της διαχείρισης του δημοσίου χρήματος δεν εξαντλείται στο πρόσωπο του κ. Παπακωνσταντίνου και είναι πιθανό να έρθουν στο φως και άλλες παραλείψεις, άλλων προσώπων που άσκησαν διοίκηση.

«Η εξυγίανση του πολιτικού συστήματος είναι μακρά και επίπονη διαδικασία και απαιτεί να γίνει με απόλυτη διαφάνεια και σύνεση. Οφείλουμε να διασφαλίσουμε ότι δεν θα διασωθεί κανείς που δεν συμπεριφέρθηκε όπως έπρεπε στο λειτούργημά του», συμπλήρωσε ο κ. Οικονόμου.