«Οι λαοί πρέπει να αποφασίσουν μέσα από την ψήφο τους σε ποια ρότα θα πάει η Ε.Ε. Η Ελλάδα θα απαντήσει στην διαφωνία της για το πως πηγαίνει η Ε.Ε στις πολίτικες της μονόπλευρης λιτότητας, με μια πολιτική τύπου Σαλβίνι ή θα απαντήσει με την Αριστερά; H Ελλάδα θα απαντήσει με τις νεοφιλελεύθερες απόψεις του κ. Μητσοτάκη, που τις βλέπουμε στο οικονομικό πρόγραμμα του Ντόλαντ Τραμπ ή αν θα απαντήσει με την Αριστερά». Το παραπάνω δίλημμα έθεσε o δημοσιογράφος και υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Αρβανίτης σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποίησε στα πλαίσια περιοδείας του στη Θεσσαλία.

Ο κ. Αρβανίτης μιλώντας για τον χαρακτήρα των εκλογικών διαδικασιών είπε ότι «αυτές οι ευρωεκλογές είναι οι πιο κρίσιμες όλων των χρόνων», ενώ εξέφρασε την εκτίμηση του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα νικήσει στις εκλογές.

Αναφορικά με την τάση ανόδου της ακροδεξιάς στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ο κ. Αρβανίτης σημείωσε πως όταν ο ΣΥΡΙΖΑ μιλάει για την ακροδεξιά, εννοεί την πολιτική ατζέντα, η οποία -όπως είπε – βρίσκεται μέσα στην Ν.Δ, για να υπογραμμίσει ότι «ακροδεξιά είναι η λογική των αρίστων, που χωρίζει τους ανθρώπους σε αυτούς που μπορούν και σε αυτούς που δεν μπορούν, σε αυτούς δηλαδή που θα προχωρήσουν και σε αυτούς που θα γονατίσουν».

Τέλος, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, ο κ. Αρβανίτης μιλώντας για τα προβλήματα των αγροτών εξέφρασε την πεποίθηση του πως «η νέα ΚΑΠ θα είναι πιο συντηρητική και πιο βίαιη», ενώ τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορέσει να ανοίξει τον διάλογο – σε ευρωπαϊκό επίπεδο – με άλλες δυνάμεις ώστε να υπάρξει η μικρότερη δυνατή ζημιά.