Αποστολάκης: Να είμαστε σε εγρήγορση και οπλισμένοι με ψυχραιμία

Το μήνυμα του υπουργού Άμυνας για την 25η Μαρτίου


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
13:27
24/03/2019
Αποστολάκης: Να είμαστε σε εγρήγορση και οπλισμένοι με ψυχραιμία
8
loading

«Οι κλιμακούμενες προκλήσεις και οι νέες απαιτήσεις στο τομέα της ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή μας, καθιστούν ακόμα πιο επιτακτική την ανάγκη να είμαστε σε εγρήγορση και οπλισμένοι με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα» αναφέρει, μεταξύ άλλων, στο μήνυμά του για την 25η Μαρτίου ο υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης.

Ο υπουργός τόνισε ότι «η χώρα μας, στο πολύπλοκο και ασταθές γεωπολιτικό περιβάλλον μας, προωθεί την ειρήνη και τη συνεργασία», επισημαίνοντας ότι «οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας είναι πάντα στην πρώτη γραμμή».

Ολόκληρο του μήνυμα:

«Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί, Πολιτικό Προσωπικό, στρατεύσιμοι και Εθνοφύλακες των Ενόπλων Δυνάμεων,

Εορτάζουμε ως Έθνος το πιο σημαντικό ορόσημο της σύγχρονης ιστορίας μας, την 25η Μαρτίου 1821, καθώς τέθηκαν οι βάσεις για την εθνική ανεξαρτησία και τη γέννηση του Νέου Ελληνικού Κράτους. Η επέτειος αυτή δεν λειτουργεί απλώς ως ημέρα μνήμης και υπερηφάνειας για τον  επαναστατικό αγώνα των Ελλήνων κατά του οθωμανικού ζυγού, αλλά και ως σύμβολο και υπόμνηση για το τι μπορεί να πετύχει ένας λαός, χάρη στην ενότητα και στην ομοψυχία, όταν οι περιστάσεις το επιβάλλουν και το ιστορικό καθήκον επιτάσσει.

Και ο συμβολισμός είναι ακόμη βαθύτερος διότι, πέρα από την ξεχωριστή στιγμή της σύγχρονης ιστορίας του Ελληνικού Έθνους, πέρα από τον απαράμιλλο ηρωισμό, την ενότητα και το μεγαλείο του ανθρωποκεντρικού πολιτισμού του τόπου αυτού, μια σειρά μηνυμάτων λειτουργούν, όχι μόνον ως εθνικό κεφάλαιο, αλλά ως παρακαταθήκη αρχών οικουμενικής αξίας.

Οι Έλληνες δεν αποτίναξαν μόνον τον Οθωμανικό ζυγό, αλλά ανέδειξαν σε ολόκληρη την Ευρώπη πόσο μεγάλη είναι η σημασία του δικαιώματος των λαών στην αυτοδιάθεση.

Οι ηρωικοί προπάτορές μας είχαν αρωγό την πίστη τους στα ιδανικά, το ιερό χρέος προς την Πατρίδα, τους ίδιους, τις οικογένειές τους και τις μελλοντικές γενεές. Ήθελαν να ζουν ελεύθεροι διατηρώντας θρησκεία, γλώσσα και ταυτότητα. Έτσι, ανέτρεψαν τα δεδομένα ισχύος, επιτυγχάνοντας αυτό που φάνταζε στα μάτια του τότε σύγχρονου κόσμου ως ακατόρθωτο.

Για αυτό πρέπει να αφήσουμε τη σοφία της ιστορίας να μας καθοδηγεί. Η ιστορία του ελληνικού έθνους, που διδάσκει και προειδοποιεί, που εμπνέει και θαυμάζεται από ολόκληρο τον κόσμο, είναι η πηγή και η έμπνευση, στην οποία επιβάλλεται να προστρέξουμε και εμείς, σήμερα, για να δώσουμε με επιτυχία το δικό μας αγώνα.  Έτσι και σήμερα, μέσα από τη συναίνεση και σύνθεση δυνάμεων και απόψεων, καλούμαστε ως έθνος να υπερβούμε τις προκλήσεις και τις δυσκολίες και να προχωρήσουμε μπροστά.

Γυναίκες και Άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων

Οι κλιμακούμενες προκλήσεις και οι νέες απαιτήσεις στο τομέα της ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή μας, καθιστούν ακόμα πιο επιτακτική την ανάγκη να είμαστε σε εγρήγορση και οπλισμένοι με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα.

Η χώρα μας στο πολύπλοκο και ασταθές γεωπολιτικό περιβάλλον μας, προωθεί την ειρήνη και τη συνεργασία. Προάγει αδιάλειπτα, πάντα σε στενή συνέργεια με την αδελφή Χώρα Κύπρο, το διάλογο για την ασφάλεια μεταξύ των χωρών στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, πάντα στη βάση του διεθνούς δικαίου και των σχέσεων καλής γειτονίας.

Αυτό απαιτεί από όλους μας αυστηρή προσήλωση στο καθήκον, συλλογική προσπάθεια και εθνική συνεννόηση. Απαιτεί να πορευθούμε με συναίνεση και αμοιβαία εμπιστοσύνη και να ανταποκριθούμε στις ευθύνες μας ώστε να συνεχίσει η Ελλάδα να αποτελεί πυλώνα σταθερότητας και πάροχο ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή ευθύνης της πατρίδας μας

Στο πλαίσιο αυτό, οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας είναι πάντα στην πρώτη γραμμή, είναι δυνατές, είναι αξιόπιστες, και είναι έτοιμες να προασπίσουν την εθνική ακεραιότητα της πατρίδας μας. Αυτή την αποστολή την εκπληρώνουν στο ακέραιο οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Γυναίκες και άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων,

Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία, της οποίας θεματοφύλακες και υπερασπιστές είστε όλοι εσείς.

Σας διαβεβαιώνω, ότι αποτελείτε το σημαντικότερο πολλαπλασιαστή ισχύος μας. Το υψηλότατο επίπεδο επαγγελματισμού που διαθέτετε, σε συνδυασμό με τις στρατιωτικές αρχές σας και τη συνέπεια στην αποστολή, αποφέρει έργο υψηλού επιπέδου προς όφελος της Πατρίδας μας και της ελληνικής κοινωνίας με την οποία έχουμε σχέση αμοιβαίου σεβασμού και εμπιστοσύνης.

Συνεχίστε να επιτελείτε το σπουδαίο εθνικό σας έργο αποτελώντας πρότυπο και παράδειγμα. Η Πολιτεία σας περιβάλει με εμπιστοσύνη, και η Πολιτική και Στρατιωτική ηγεσία, καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την αντιμετώπιση των προβλημάτων και των αγωνιών, που με αξιοπρέπεια και αυταπάρνηση παραμερίζετε κατά την ενάσκηση των καθηκόντων σας. Τούτο θεωρούμε ότι αποτελεί ηθική υποχρέωση και καθήκον μας.

Εμπνεόμενοι από τα νοήματα της Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 και βασιζόμενοι στα ιδανικά και τις παραδόσεις μας, ατενίζουμε το μέλλον της Πατρίδας και του Ελληνισμού με αυτοπεποίθηση, αισιοδοξία και αποφασιστικότητα.

Χρόνια πολλά σε όλους σας.

Ζήτω η 25η Μαρτίου

Ζήτω οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις

Ζήτω το Έθνος».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

8
σχόλια
 1. avatar δσα

  Παρε πισω την διαταγη για τα συνθηματα στις Ειδικες Δυναμεις και στους ΟΥΚαδες στην παρελαση και μετα ισως να σε πιστεψουμε. Ως τοτε ουτε σε ακουμε ουτε υπαρχεις.

 2. avatar Τι ειπες;

  Τους περισσότερους Νεκρούς επί διοίκησης του στα ΟΥΚ εν καιρώ ειρήνης.....

 3. avatar Ο πιο Γιώτας

  ΟΥΚάς ανθελληνας

 4. avatar Yiannisg

  Μα τι διάολο αρρώστια είναι αυτή η πολιτική;;;;
  Κάνει τους ανθρώπους που ασχολούνται μαζί της ζόμπι;;;;; Τους μολύνει;;;;
  Ο αρχηγός ήταν αρχηγός με.......
  Και μόλις έγινε υπουργός, έγινε για τον....;;;

 5. avatar petmath

  μόνο με ψυχραιμία δεν γίνεται τίποτα, αγριάδα θελει

 6. avatar Γκιαουρ

  Και τι ειπε θα διαλυση τους Τορκους????

 7. avatar Alex.

  Σπερνεις πανικο ανευ λογου εσυ και ο γυφτος απο απεναντη συμμαχικες δυναμεις σε πολεμο ποσα κασιους εχουν πει φετος και τι εγινε τπτ οποτε φαε το αυγουλακι σου εσυ και ο κατσαριδικτονος και βλεπουμε κοφτε πια αυτη τη πιπιλα και πειτε μας τι εγινε με την κυρια και τη συνταξη οπως και επισης τη γινεται με της συνταξεις των ναυτικων κλεφτες και επισης τη γινεται με τους ναρκωσπρωχτες και πολλα αλλα αφηστε τη τουρκια εκει που ειναι και τους τουρκους ολη εδω στο lidl στο λιμανη ειναι αντε ξεφτιλες ψευτες.

 8. avatar Να είσαι έτοιμος

  Να πάρεις εσυ και η παρέα σου το ελικόπτερο για Βενεζουέλα

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει