Σειρά πρωτοβουλιών με στόχο την βελτίωση του οικονομικού κλίματος και την «εθνική ανάκαμψη» – όπως λένε χαρακτηριστικά στελέχη της Ιπποκράτους – προετοιμάζεται να ξεδιπλώσει αμέσως μετά τις γιορτές το ΠΑΣΟΚ.

Σήμερα πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία του κόμματο ευρεία σύσκεψη, στην οποία συζητήθηκαν και προετοιμάστηκαν οι άμεσες πολιτικές πρωτοβουλίες του Κινήματος. Στη σύσκεψη μετείχε, μέσω τηλεδιάσκεψης και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος βρίσκεται, αυτές τις μέρες στη Θεσσαλονίκη ασχολούμενος, παράλληλα, με την προετοιμασία των βασικών προσυνεδριακών κειμένων .

Με βάση τον σχεδιασμό του Κινήματος, στο Κοινοβούλιο θα προωθηθούν προτάσεις νόμων και τροπολογίες με κοινό παρονομαστή την υποστήριξη της ανάπτυξης και τη διαφύλαξη της κοινωνικής συνοχής.

Στο πλαίσιο αυτό το ΠΑΣΟΚ προτίθεται να παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης το οποίο θα θέσει σε δημόσιο διάλογο τόσο με τους κοινωνικούς φορείς, όσο και στο εσωτερικό του κόμματος κατά την προσυνεδριακή περίοδο.

Παράλληλα θα δοθεί έμφαση στην ανάγκη να υπάρξει καλύτερος πολιτικός συντονισμός με την αξιοποίηση όλων την μελών της κυβέρνησης, αλλά και των γενικών γραμματέων που έχουν υποδειχθεί από το ΠΑΣΟΚ, ιδίως στα παραγωγικά υπουργεία .

Στα θεσμικά, έμφαση θα δοθεί αφενός στην πρωτοβουλία κατά της ρατσιστικής βίας και στην αντιμετώπιση του φαινομένου της Χρυσής Αυγής και αφετέρου στην ετοιμασία των προτάσεων για την αναθεώρηση του Συντάγματος.

Στο μέτωπο των εσωκομματικών διεργασιών, το ΠΑΣΟΚ αναμένεται να αρχίσει από το δεύτερο δεκαήμερο του Ιανουαρίου μπαράζ προσυνεδριακών εκδηλώσεων.

«Μάχη» για την προώθηση των ελληνικών συμφερόντων θα δοθεί και στην διεθνή κονίστρα, με τον κ. Βενιζέλο να ξεκινά από το Βερολίνο σειρά επισκέψεων στο εξωτερικό. Μάλιστα, πριν το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα συνάντηση των Σοσιαλιστών του Ευρωπαϊκού Νότου.