Για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ, την κίνηση Λοβέρδου, την κυβέρνηση αλλά και την αδυναμία του να ανταποκριθεί στις φορολογικές του υποχρεώσεις μίλησε ο Θ. Πάγκαλος στο ΒΗΜΑ FM.

Για τη ρήξη Λοβέρδου-Βενιζέλου o κ. Πάγκαλος τόνισε ότι «ο Α. Λοβέρδος έκανε ένα πολύ αξιόλογο έργο στο υπουργείο Υγείας και χωρίς να συγκρουστεί με τα οργανωμένα συμφέροντα του χώρου. Δεν είναι, όμως, η εποχή της ίδρυσης κομμάτων, καθώς δεν αντιστοιχεί στις σύγχρονες απαιτήσεις».

Όσον αφορά την κυβερνητική συνοχή ο κ. Πάγκαλος ανέφερε πως «ο στόχος αυτής της κυβέρνησης είναι η ανάκαμψη της οικονομίας και η ανόρθωση της πιστοληπτικής μας ικανότητας.

Να μπορέσουμε να δανειστούμε στην παγκόσμια αγορά κεφαλαίων. Η κυβέρνηση απέδειξε ότι μπορούσε να υπάρξει και μάλιστα με τέτοια ευρύτητα. Απέδειξε ότι μπορούσε να τα βγάλει πέρα με τους εταίρους μας καταλήγοντας σε μια βατή συμφωνία.

Οι διαφωνίες προκύπτουν, ως επί το πλείστον, για λόγους κομματικής ωφέλειας, αλλά τίποτα δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά. Αν προκύψει δυσκολία, θα προκύψει από τη Βουλή και όχι από την ίδια την κυβέρνηση».

Για τις δηλώσεις του περί αδυναμίας ανταπόκρισης στις φορολογικές υποχρεώσεις, ο πρώην βουλευτής ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «Ελπίζω ότι θα έχω τον διακανονισμό που έχω ζητήσει από την εφορία. Έχω προσπαθήσει να πουλήσω ακίνητά μου. Συμβαίνει να έχω την τύχη και την ατυχία να είμαι απόγονος μιας οικογένειας με λίγα παιδιά και πολλά ακίνητα και πολλά από αυτά που έχουν συγκεντρωθεί στην κατοχή μου δεν ανταποκρίνονται στη σημερινή μου οικονομική επιφάνεια. Η κατάσταση στην αγορά δεν μου προσφέρει καμία ανταπόκριση.

Πουλάω τα σπίτια μου, αλλά κανένας δεν τα παίρνει. Δεν υπάρχει ούτε ένας, για διαφορετικά ακίνητα-σπίτι, χωράφια σε βιομηχανική περιοχή. Καμία ανταπόκριση, κανείς που αγοράζει ακίνητα στην περιοχή της Αττικής».