Την αισιοδοξία του για την πορεία της ελληνικής οικονομίας εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, από το βήμα του Συνεδρίου του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου.

«Βλέπουμε τα πρώτα θετικά δείγματα γραφής, που αλλάζουν την αίσθηση αδιεξόδου που είχε διαμορφωθεί. Με σχέδιο, σκληρή δουλειά και τη συμβολή όλων, μπορεί να επιτευχθούν οι στόχοι που έχουν τεθεί, δεν επιτρέπεται όμως εφησυχασμός», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σταϊκούρας, επισημαίνοντας ότι «πρέπει να συνεχίσουμε με μεγαλύτερη ταχύτητα στην επίτευξη των διαρθρωτικών αλλαγών».

Σημείωσε, επίσης, ότι είναι σημαντικό να ολοκληρωθεί με επιτυχία το πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων που ξεκίνησε σήμερα και αναφέρθηκε εκτενώς στα αποτελέσματα που έχουν επιτευχθεί, δίνοντας έμφαση στις θυσίες του ελληνικού λαού που ξεπερνούν τα 50 δισ. ευρώ.

Ο κ. Σταϊκούρας υπογράμμισε τη σημασία αποκατάστασης της αξιοπιστίας της χώρας μας, καθώς κατάφερε να εκπληρώσει τις 72 προαπαιτούμενες δράσεις που είχαν τεθεί, ορισμένες από τις οποίες έπρεπε να είχαν ολοκληρωθεί από το πρώτο εξάμηνο του έτους, τονίζοντας ότι η αποπληρωμή των οφειλών του Δημοσίου θα γίνει απλά, γρήγορα και με διαφάνεια, με βάση το σχέδιο που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Ο αναπληρωτής υπουργός ανέφερε ακόμη ότι η εκτέλεση του προϋπολογισμού γίνεται με ικανοποιητικό τρόπο, παρά τις δυσμενείς υφεσιακές συνθήκες, ενώ έκανε αναφορά και στη σταδιακή επιστροφή των καταθέσεων και τα θετικά αποτελέσματα που θα προκύψουν από τις εξαγορές και συγχωνεύσεις των τραπεζικών ομίλων.