«Οι αποφάσεις του Eurogroup δεν προέκυψαν με παρθενογένεση αλλά ήταν το αποτέλεσμα μιας έντονα πολιτικής διεκδίκησης» δηλώνει ο Φώτης Κουβέλης. Απορρίπτει επίσης τις κατηγορίες ότι η κυβέρνηση ήταν απούσα από τις διαπραγματεύσεις: «Χωρίς την προετοιμασία της κυβέρνησης θα ήταν άλλη η εξέλιξη των πραγμάτων… Η απόφαση ήταν αποτέλεσμα μιας σκληρής διαπραγμάτευσης αλλά και των αναζητήσεων του Eurogroup και συνολικότερα της Ευρώπης…». Ενώ εκτίμησε ότι η απόφαση απομακρύνει τον κίνδυνο εξόδου της χώρας από την Ευρωζώνη.

«Πιστεύω ότι τα όσα έχουν προκύψει από τις αποφάσεις του Eurogroup αποτελούν ένα σταθεροποιητικό στοιχείο παραμονής της χώρας στο ευρώ», είπε.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ σε συνέντευξη του στην Ημερησία, δεν υπάρχει ακόμη συμφωνία στους κόλπους της κυβέρνησης για το φορολογικό. Ως σημεία- αγκάθια υπογράμμισε τα ζητήματα «της οικογένειας, και των τέκνων τους σε συνδυασμό με το αφορολόγητο ή ενισχύσεις επιδοματικού χαρακτήρα, την φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας με σαφή διάκριση ανάμεσα στη μικρή, μεσαία και μεγάλη ιδιοκτησία».

Αναφορικά με το φλέγον ζήτημα της ανεργίας, υπογράμμισε πως η λύση είναι στις επενδύσεις αλλά τόνισε πως «οι επενδύσεις προϋποθέτουν, πρώτον, μια πολιτική σταθερότητα». Ενώ δήλωσε πως «οι μεταρρυθμίσεις δεν είναι ανάγκη που επιβλήθηκε από το μνημόνιο».

«Διεκδικώ η παρούσα κυβέρνηση να διανύσει ολόκληρη τη θητεία που προβλέπεται από το Σύνταγμα» είπε ο κ. Κουβέλης.

Ενώ επιτέθηκε και στο ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ μέχρι την τελευταία στιγμή έλεγε- μέχρις σημείου να νομίζει κανείς ότι το ευχόταν κιόλας- ότι δεν θα υπάρξει αποτέλεσμα. Στα όσα η κυβέρνηση διεκδίκησε και πέτυχε, ο ΣΥΡΙΖΑ αντιπαρέθετε την καταγγελία του μνημονίου. Μια επιλογή, που αν υπήρχε, θα έθετε αμέσως τη χώρα εκτός της Ευρωζώνης».