Προσπάθεια εξαγοράς του πατριωτισμού των Ελλήνων, με την εξαγγελία για αύξηση του κατώτατου μισθού καταλόγισε στον πρωθυπουργό ο Βασίλης Κικίλιας, μέσω τηλεοπτικών του δηλώσεων. Ο τομεάρχης Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας υπενθύμισε πως με τον νόμο 4172 της κυβέρνησης Σαμαρά, ο κατώτατος μισθός έπρεπε να έχει αυξηθεί από την 1η Ιανουαρίου του 2017. «Δύο χρόνια πήγαν χαμένα με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζει με το Μακεδονικό τεράστιο πρόβλημα στη Βόρεια Ελλάδα, αλλά και στην υπόλοιπη χώρα. Ο κ. Τσίπρας προσπάθησε με 64 ευρώ μικτά να εξαγοράσει τις συνειδήσεις των Ελλήνων. Η εθνική ήττα δεν θα ξεχαστεί ποτέ. Ούτε για 64 ούτε για 664 ούτε για 6.064. Ο πατριωτισμός των Ελλήνων δεν εξαγοράζεται», σημείωσε σχετικά

Αναφερόμενος στις κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις, τόνισε πως «οι πολύ άξιοι αξιωματικοί, οι οποίοι αποστρατεύθηκαν στο Πολεμικό Ναυτικό, στον Στρατό Ξηράς ή στην Πολεμική Αεροπορία, ήταν κατά γενική ομολογία αξιόμαχοι, πολύ έμπειροι, σε μια πολύ κρίσιμη εποχή, όταν ξέρουμε ότι τον Φεβρουάριο κορυφώνονται οι κρίσεις στα ελληνοτουρκικά και στην απέναντι πλευρά ο αναθεωρητισμός, η προκλητική ρητορική περί “Γαλάζιας Πατρίδας” είναι ανοιχτά και επικίνδυνα».

Μάλιστα, όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, κατηγόρησε την κυβέρνηση για κομματικές κρίσεις, καθώς, όπως δήλωσε, «όλοι όσοι αποστρατεύθηκαν, όμως, έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Κανένας δεν κρατούσε ψηλά το ταμπελάκι που έγραφε ΣΥΡΙΖΑ. Η πολιτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων μιλούσε για ομοψυχία και ομόνοια. Αποφάσισε, όμως, να αποκεφαλίσει άξιους αξιωματικούς και να ακρωτηριάσει τις Ένοπλες Δυνάμεις. Ο κ. Ρήγας έκανε τις κρίσεις καθ’ υπόδειξη του Μεγάρου Μαξίμου. Οι κρίσεις ως τώρα είναι σκληρά κομματικές, και ως τέτοιες θα προχωρήσουν και σε βάθος στην ιεραρχία».

Μάλιστα, εξέφρασε τη λύπη του για το ότι αυτά έγιναν στην πιο κρίσιμη στιγμή για τα ελληνοτουρκικά, την ασφάλεια και την ακεραιότητα της χώρας. Όπως πρόσθεσε, θα καταθέσει εντός της ημέρας επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή, στην οποία θα πρέπει να απαντήσει η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ.

«Όσο ανεβαίνουμε στην επετηρίδα, κάποιοι θα πρέπει να αποστρατευτούν, πάντα γίνεται αυτό. Είναι τυχαίο, όμως, ότι όλοι όσοι αποστρατεύτηκαν είναι αυτοί που δεν ενέδωσαν στο να κυκλοφορούν μέσα στο Πεντάγωνο πανηγυρίζοντας για την κυβέρνηση;», διερωτήθηκε ο κ. Κικίλιας.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.