Συμβούλιο της Ευρώπης: Ιστορικό γεγονός η συμφωνία για τη μετονομασία της ΠΓΔΜ

«Τολμηρή και εποικοδομητική η απόφαση των κοινοβουλευτικών»


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
23:57
25/01/2019
Συμβούλιο της Ευρώπης: Ιστορικό γεγονός η συμφωνία για τη μετονομασία της ΠΓΔΜ
4
loading

Η κύρωση από τη ελληνική βουλή της συμφωνίας που υπεγράφη μεταξύ των Αθηνών και Σκοπίων για την μετονομασία της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, είναι ένα ιστορικό γεγονός που ανοίγει τον δρόμο για μια νέα εποχή σταθερότητας στην περιοχή. Την άποψη αυτή εξέφρασε η πρόεδρος της ΚΣΣΕ Λίλιαν Μορί Πασκέ.

«Είναι μια ιστορική στιγμή, και θα ήθελα να συγχαρώ τον πρωθυπουργό Ζάεφ και τον πρωθυπουργό Τσίπρα για τον καθοριστικό τους ρόλο στο εν λόγω ζήτημα, όπως επίσης τους βουλευτές της Αθήνας και των Σκοπίων για την αποφασιστικότητα και τόλμη που επέδειξαν κατά την επίλυση αυτής της μακράς διμερούς διένεξης, που δηλητηρίαζε τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών επί πολλά έτη, αναφέρεται στην ανακοίνωση της που δόθηκε σήμερα στην δημοσιότητα.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται επίσης: «Η κύρωση της συμφωνίας ανοίξει την προοπτική για μια νέα εποχή σταθερότητας σε όλη την περιοχή και αποτελεί παράδειγμα υπευθυνότητας και ειρήνευσης. Από την συμφωνία θα επωφεληθούν όλοι, όσοι ζουν στις δύο χώρες, στην περιοχή και σε όλη την Ευρώπη».

Ο γενικός γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης Θόρνμπγιερν Γιάγκλαντ χαρακτήρισε την απόφαση των Ελλήνων κοινοβουλευτικών «τολμηρή και εποικοδομητική». «Ελπίζω είπε ότι αυτό θα επιφέρει περισσότερη σταθερότητα και συνεργασία στην περιοχή. Συγχαίρω τον πρωθυπουργό Τσίπρα και επισημαίνω την αποφασιστικότητα και στοχοπροσήλωση του, στην πορεία προς μια επιτυχή έκβαση» αναφέρει στην γραπτή του ανακοίνωση ο Γιάγκλαντ.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar Ουστ ! Φασισταριά !

  Αν αυτή είναι η Ευρώπη , με αηδιάζει !

 2. avatar A.G

  Εντάξει πάλι καλά που πιάσανε τόπο οι εκδηλώσεις για το μακεδονικό. Α ρε Έλλην κοιμόμαστε του καλού καιρού. Ζητω η αριστερά ζήτω

 3. avatar Η μεγάλη πλειοψηφία

  των Ελλήνων γιορτάζει σήμερα την επικύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών.
  Εμείς εδώ στη Θεσσαλονίκη ψήνουμε με τους γείτονες αρνί για να το γιορτάσουμε!!!
  Μπράβο ΣυΡιζΑ, ζήτω η Μακεδονία μας!

  1. avatar Ε ψιτ

   Αϊνσταϊνάκο, Μέτρησες την συριζοπαρέα σου και τους βρήκες παραπάνω από το 70% των Ελλήνων; Να κάνεις αίτηση στο διδακτορικό του ΜΙΤ ως επίτιμος προφέσορας των πάρτις!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει