«Ούτε οι δυνάμεις της ναζιστικής κατοχής δεν επέβαλαν στις κυβερνήσεις Κουίσλιγκ τέτοιους όρους πλήρους υποταγής, εξάρτησης και εκχώρησης εθνικής κυριαρχίας όπως αυτούς που περιλαμβάνονται στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που προωθεί η τρικομματική κυβέρνηση», αναφέρει σε δήλωσή της η πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας, Λούκα Κατσέλη.

Σύμφωνα με την ίδια, η θεσμοθέτηση αυτόματου μηχανισμού περικοπής δαπανών, η θέσπιση ειδικού λογαριασμού από τον οποίο θα εξυπηρετούνται αποκλειστικά και μόνον οι δανειακές υποχρεώσεις της χώρας, ο έλεγχος από τις Βρυξέλλες της διάθεσης των πόρων του ΕΣΠΑ καθώς και η πρόβλεψη να μην υπάρχει καμία αλλαγή στην οικονομική πολιτική κατά τα επόμενα χρόνια αν οι αλλαγές δεν τύχουν της έγκρισης της Τρόικας, «καθιστούν την Ελλάδα κράτος περιορισμένης κυριαρχίας».

Και καταλήγει η κ. Κατσέλη: «Ο κυρίαρχος λαός πρέπει να αντιδράσει αποφασιστικά για ανατρέψει την πολιτική των τετελεσμένων που υπαγορεύουν οι δανειστές μας και υιοθετεί ερήμην του η μνημονιακή κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη».