Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, στις συναντήσεις που είχε σήμερα στις Βρυξέλλες με τους κ.κ. Μπαρόζο και Ρομπέι, εξήγησε στους συνομιλητές τους, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι θα ήταν αφύσικο χώρα που έχει περάσει τη μεγαλύτερη λιτότητα και ύφεση να τιμωρηθεί στον επόμενο προϋπολογισμό της ΕΕ, της περιόδου 2014-2020, με τη μέγιστη των ποινών στο θέμα των διαρθρωτικών πόρων και να επικρατήσει τελικά ένα σκηνικό με μείωση των κοινοτικών εισροών κατά 40%, μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Ο κ. Σαμαράς επέμεινε ότι θα πρέπει να υπάρξει διαφορετική αντίληψη για την Ελλάδα, τονίζοντας ότι δεν μπορεί να επικρατήσει η λογική, σύμφωνα με την οποία, η χώρα που περνάει τα πάνδεινα σήμερα να μην έχει τη δυνατότητα των πολυσήμαντων επενδύσεων και επενδυτικών πρωτοβουλιών που παρέχουν τα διαρθρωτικά ταμεία.

Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε ακόμη με τους ομολόγους από τη Σλοβενία, τη Μάλτα, τη Σλοβακία, τη Ρουμανία και την Εσθονία.

Οι συναντήσεις με όλους τους ευρωπαίους ηγέτες διεξήχθησαν ενόψει του κρίσιμου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί στις 22-23 Νοεμβρίου και το οποίο θα εξετάσει το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της περιόδου 2014-2020.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, σημειώθηκε σύμπτωση απόψεων με τις περισσότερες χώρες που δεν συνεισφέρουν καθαρά στον κοινοτικό προϋπολογισμό και οι οποίες επωφελούνται τελικά από τα διαρθρωτικά ταμεία.