Στις προϋποθέσεις υπό τις οποίες θα δοθεί το «πράσινο φως» για την εκταμίευση της επόμενης δόσης των 31,5 δισ. ευρώ, αναφέρθηκε εκτενώς κατά την τοποθέτησή του στη Βουλή, στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2013, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος.

Σύμφωνα με τον ίδιο «καλείται η βουλή να ψηφίσει ή να καταψηφίσει τον προϋπολογισμό έχοντας ως δεδομένο και ως προϋπόθεση ότι η βοήθεια των 31 δισ. ευρώ έχει ήδη εξασφαλιστεί και γι’ αυτό το λόγο απειλήθηκαν οι βουλευτές να ψηφίσουν τα μέτρα που είχαν υπογράψει οι κ. κ. Σαμαράς και Βενιζέλος πριν από τις εκλογές». Τόνισε δε, ότι στόχος του προϋπολογισμού είναι η βίαιη αναδιανομή του πλούτου υπέρ του τραπεζικού συστήματος.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Καμμένος, «πρώτη προϋπόθεση για την εκταμίευση είναι να συμφωνήσει η τρόικα». Και διερωτήθηκε: «Που είναι έκθεση κύριοι της κυβέρνησης;». «Δεύτερη προϋπόθεση είναι να συμφωνήσει το ΔΝΤ ότι το χρέος είναι βιώσιμο. Σε αντίθεση περίπτωση δεν θα δοθεί βοήθεια», συμπλήρωσε.

Αναφέρθηκε, επίσης, στις συνομιλίες που είχε ο Αντώνης Σαμαράς με τον Γιώργο Παπανδρέου την Τετάρτη. «Ο πρωθυπουργός δεν απάντησε σε αυτά τα ερωτήματα. Αντιθέτως προτίμησε να πάει στο γραφείο του και να μιλήσει με τον Γιώργο Παπανδρέου».

Απηύθυνε επίσης την εξής ερώτηση στον κ. Σαμαρά: «Αν τα μέτρα αυτά είναι τα τελευταία, τι θα περιλαμβάνει το μνημόνιο που θα προκύψει από την έκθεση της τρόικας;».

Και υπογράμμισε: «Δεν κάνουμε πίσω. Ζητάμε την τιμωρία όσων έβαλαν χέρι στα δημόσια ταμεία».