Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος θα συζητηθεί και θα ψηφιστεί την Τετάρτη το βράδυ το μνημόνιο 3 που κατατίθεται σήμερα στην Βουλή και το οποίο θα αλλάξει ριζικά την ζωή των Ελλήνων δημιουργώντας μια άλλη Ελλάδα άγνωστη στις νεώτερες γενιές.

Το πολυνομοσχέδιο περιέχει στην ανάλυση του μέτρα 17 δισ. ευρώ. Τα οποία απαιτούν οι δανειστές προκειμένου να εκταμιεύσουν την δόση και να αρχίσουν τη συζήτηση για μια πιο μόνιμη και ρεαλιστική λύση στο Ελληνικό πρόβλημα.

Ο Α. Σαμαράς με μόνο σταθερό σημείο την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ έχει πάρει ουσιαστικά μόνος του στους ώμους του την ψήφιση των μέτρων, με το ΠΑΣΟΚ πολυδιαπασμένο τον Ευαγ. Βενιζέλο αποδυναμωμένο και την ΔΗΜΑΡ να επιμένει στην καταψήφιση αλλά… να στηρίζει την κυβέρνηση.

Με τους δανειστές να απαιτούν ενισχυμένη πλειοψηφία ψήφισης των μέτρων (οι υπολογισμοί σήμερα κυμαίνονται στις 154 -156 θετικές ψήφους ) ο πρωθυπουργός συνεχίζει την προσπάθεια συσπείρωσης του κυβερνητικού συνασπισμού θέτοντας ευθέως το δίλημμα «μέτρα ή έξοδος από το ευρώ».