«Η ελευθεροτυπία, η πολυφωνία κι ο πλουραλισμός δεν φιμώνονται» ανέφερε στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΚΑΪ», ο σύμβουλος Επικοινωνίας του προέδρου της ΝΔ, Μακάριος Λαζαρίδης.

«Αυτό, όμως, θα πρέπει να το αντιληφθεί, πρωτίστως, η κυβέρνηση, η οποία με τις λεκτικές της προσεγγίσεις και τις πολιτικές της, το μόνο το οποίο κάνει είναι να διχάζει τον ελληνικό λαό. Θέλω να εκφράσω την έντονη ανησυχία της Νέας Δημοκρατίας για μία νέα γενιά τρομοκρατών, η οποία, όμως, φαίνεται, έχει την δυνατότητα να σκοτώνει, να βάζει βόμβες, όποτε θέλει όπου θέλει. Κι επειδή η χώρα μας έχει ζήσει την τρομοκρατία, με τη 17 Νοέμβρη και τον ΕΛΑ, πρέπει η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει πολύ γρήγορα και να συλλάβει αυτούς τους ανθρώπους» πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό, ο κ. Λαζαρίδης σημείωσε: «Εάν παρακολούθησε κανείς την ομιλία του κ. Τσίπρα ήταν 62 λεπτά, κι από αυτά τα 62 λεπτά στα 50 αναφερόταν στο σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας, επιχειρώντας να αποδομήσει το σχέδιο και το όραμα του Κυριάκου Μητσοτάκη. Τι δείχνει αυτό; Δείχνει πάρα πολύ καθαρά ότι ο πρωθυπουργός δεν έχει σχέδιο και δεν έχει όραμα να επαναφέρει τη χώρα στην κανονικότητα και να την πάει παραπέρα.

Παρά την αλαζονεία του και την έπαρση που τον έχει καταλάβει, ο πρωθυπουργός δείχνει ότι έχει αναγνωρίσει την ήττα του. Επίσης, χρησιμοποίησε καφενειακού τύπου εκφράσεις, στις οποίες δεν θέλω να μπω. Είπε ψέματα. Είπε ότι θα επαναφέρουμε το 5 ευρώ στα νοσοκομεία, ότι θα απολύσουμε δημοσίους υπαλλήλους, ότι θα κόψουμε μισθούς και συντάξεις. Έκανε μια αναφορά στο βιβλίο του κ. Καμμένου για τη 17 Νοέμβρη, όπου τι είπε, είπε ότι το έγραψαν οι ακραίοι της Νέας Δημοκρατία. Αναγνωρίζει ο κ. Τσίπρας ότι ο κ. Καμμένος είναι ακραίος. Επειδή είδα ένα τουίτ του κ. Καμμένου, καλό βέβαια είναι να μην παίζει πολύ με το κινητό του γιατί συνήθως τα τουίτ του έχουνε ζητήματα, κάνει πάρα πολλά λάθη. Είπε λοιπόν ότι “αυτοί οι οποίοι είπαν για μένα ότι είχα στοχοποιήσει τον Ανδρέα Παπανδρέου έχουν καταδικαστεί”.

Θέλω να σας διαβάσω λοιπόν ένα κομμάτι από το βιβλίο του, “Τρομοκρατία, θεωρία και πράξη” του κ. Καμμένου. Λέει ότι οι τρομοκράτες δρουν πρωτίστως, αν όχι αποκλειστικά στον χώρο της Αριστεράς και αναφέρεται ονομαστικά σε πρόσωπα. Στον Νίκο Μανιό, στη σημερινή αντιπρόεδρο της Βουλής, Τασία Χριστοδουλοπούλου, στον πρώην πρόεδρο του Συνασπισμού, Νίκο Κωνσταντόπουλο, στη σύζυγο του κ. Μανιού. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Αυτή είναι η μεγάλη εικόνα από τη χθεσινή συζήτηση».

«Το συμπέρασμα είναι ότι ο ακραίος διχαστικός λόγος που χρησιμοποιεί ο κ. Τσίπρας, μαζί με την ανοχή στη βία, αποτελεί ένα υπόστρωμα που μπορεί να οδηγήσει και σε ακραίες ενέργειες σαν αυτή που έγινε προχθές στον ΣΚΑÏ» κατέληξε ο σύμβουλος Επικοινωνίας του κ. Μητσοτάκη.