Δεν αποχωρώ από την Ένωση Κεντρώων, δεν υπάρχει καμία περίπτωση ένταξής μου στον ΣΥΡΙΖΑ, θα καταψηφίσω την Συμφωνία των Πρεσπών, δήλωσε ο Γιάννης Σαρίδης ο βουλευτής της ΕΚ, ο οποίος υπερψήφισε απόψε τον Προϋπολογισμό.

«Αυτό που θέλω να πω είναι ότι είναι χειροπιαστό παράδειγμα ανοίγματος προς το Κέντρο, η αποδοχή μιας πρότασης νόμου που βοηθάει τους συμπολίτες μας κι όχι οι μετεγγραφές οι οποίες γίνονται και συνοδεύονται αποκλειστικά από αλλαγή γνώμης και ούτε και το κλείσιμο, άνευ όρων, ενός ματιού», δήλωσε ο κ. Σαρίδης.

Υπενθυμίζεται ότι ο προϋπολογισμός του 2019 κυρώθηκε με 154 ψήφους υπέρ από την Ολομέλεια της Βουλής. Σε σύνολο 297 βουλευτών που συμμετείχαν στην ονομαστική ψηφοφορία, 143 βουλευτές των κομμάτων της αντιπολίτευσης καταψήφισαν τον προϋπολογισμό.

Σημειωτέον ότι υπέρ ψήφισε πέρα από τον Γιάννη Σαρίδη και ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ο οποίος όμως εξαίρεσε «τις απόρρητες δαπάνες που δεν περνάνε από τη Βουλή», όπως ανέφερε.

«Έχω ζητήσει από την κυβέρνηση να υιοθετήσει τη θέση, όπως οι απόρρητες δαπάνες του υπουργείου Εξωτερικών, περνάνε από τη Βουλή, να περνάνε όλες από τη Βουλή», δήλωσε κατά την ψηφοφορία του προϋπολογισμού ο Νίκος Κοτζιάς.