Για το μεταναστευτικό πρόβλημα μίλησε στην εκπομπή του στο Kontra Channel «Χωρίς Αναισθητικό» ο Γιώργος Τράγκας με καλεσμένο τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Παναγιώταρο.

Ο δημοσιογράφος αρχικά μίλησε με τον βουλευτή για τους λαθρομετανάστες, προσπαθώντας να τον πείσει ότι και οι Έλληνες κάποτε βρέθηκαν μετανάστες. Ακολούθησαν «καυτοί» διάλογοι όπως:

Γ. Τράγκας: «Θέλω να σας πω το εξής: Δεν καταλαβαίνω την τρέλα. Παραδείγματος χάρη εγώ ξέρω Έλληνες λαθρομετανάστες στην Αυστραλία που προσπάθησε να τους μαζέψει τον τελευταίο καιρό η αυστραλιανή κυβέρνηση. Δεν τους πρόλαβε και δεν πήγαν στα κέντρα επαναπατρισμού και πρόλαβαν να βγάλουν χαρτιά. Αυτοί δεν έχουν την ίδια μοίρα με τους άλλους πεινασμένους που διαβαίνουν τα ελληνικά σύνορα;».

Ηλ. Παναγιώταρος: «Πώς πρόλαβαν να βγάλουν χαρτιά; Θέλετε να σας πω μια πολύ μεγάλη διαφορά;».

Γ. Τράγκας: «Δεν τα ξέρετε, δεν τα μελετάτε. Είσαστε λάθος στη Χρυσή Αυγή. Δεν ξέρετε το μεταναστευτικό των Ελλήνων στην Αφρική ούτε στη Βραζιλία ούτε πουθενά. Και σας καλώ εδώ πέρα να πάτε να διαβάσετε πρώτα και να έρθουμε εδώ πέρα να κάνουμε συζήτηση για το πώς ζουν οι Έλληνες μετανάστες, οι οποίοι για να ριζώσουν κάπου, περνούν από ιατρικές εξετάσεις (…)».

Ηλ. Παναγιώταρος: «Η διαφορά είναι ότι όσοι ήρθαν εδώ, δεν πέρασαν ούτε από ιατρικές εξετάσεις. Ήρθαν νύχτα, πηδώντας τις μάντρες, σκότωσαν, κλέψανε, βιάσανε και συνεχίζουν και το κάνουν και έχουν καταστρέψει την ελληνική κοινωνία».

Γ. Τράγκας: «Οι Έλληνες δεν ανήκουν σε καμία Άρια Φυλή. Οι Έλληνες είναι ένα γένος δοξασμένο και ιστορικό και επειδή είσαι νέος άνθρωπος είναι καλό να πούμε το εξής: Δεν ανήκουν σε Άρια Φυλή; Ανήκουν σε Άρια Φυλή; Είμαστε ένα γένος δοξασμένο».

Ηλ. Παναγιώταρος: «Δεν ανήκουμε κι εμείς κάπου; Τι είμαστε; Δεν είμαστε στην Ευρωπαϊκή Φυλή; Τι είμαστε;».

Εκτός από την κόντρα που ξέσπασε για το συγκεκριμένο θέμα, στη συζήτηση αναφέρθηκαν θέματα τόσο για τα Τάγματα Ασφαλείας με τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής να μην ξεκαθαρίζει την άποψή του αλλά και για το κατοχικό δάνειο, το οποίο πρέπει να πάρουμε.

Ο δημοσιογράφος έδειξε και βίντεο από τη συνέντευξη του βουλευτή στο BBC και ρώτησε ποια θα είναι η στάση του στο θέμα των κουκουλοφόρων. Φυσικά, στο τέλος υποσχέθηκε στο βουλευτή να τον ξανακαλέσει στην εκπομπή του για να αναπτύξουν περισσότερα θέματα.