Την αντίδραση της υπουργού Προστασίας του Πολίτη Όλγας Γεροβασίλη προκάλεσε μία τοποθέτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής Παναγιώτη Ηλιόπουλου στην Ολομέλεια της Βουλής.

Αναφερόμενος στο μαθητικό συλλαλητήριο που οργανώνεται για αύριο, Πέμπτη, ο Π. Ηλιόπουλος ουσιαστικά προανήγγειλε πως θα υπάρξουν επεισόδια, τονίζοντας:

«Αύριο είναι μια σημαντική μέρα για την ελληνική νεολαία, η οποία αφυπνίζεται. Θα ήθελα να κάνω μία καταγγελία δημόσια, γιατί ό,τι συμβεί αύριο θα έχει την αποκλειστική ευθύνη ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ».

«Έχετε βραχυκυκλώσει. Είδατε ότι η ελληνική νεολαία δεν τσιμπάει στα παραμύθια του Πολυτεχνείου και στα λοιπά που τόσα χρόνια τους έχετε σπείρει στους εγκεφάλους και ξύπναει για ένα εθνικό θέμα. Και αυτό σας έχει φέρει σε δεινή θέση, σας έχει φέρει σε πανικό, δεν ξέρετε τι κάνετε, οι καθηγητές προσπαθούν να τα βάλουν με τους μαθητές, αυτά δεν έχουν ξαναγίνει ποτέ. Για τους καθηγητές δεν πειράζει οι μαθητές να κάνουν χασίσια, να καίνε την ελληνική σημαία, δεν τρέχει τίποτα, να συμμετέχουν στα gay pride μεγάλη τους τιμή, σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ μπορούν να κάνουν και αλλαγή φύλου στα 15. Αλλά ένα πράγμα όμως με τίποτα: Δεν μπορούν να κρατούν την ελληνική σημαία στα χέρια και να διαδηλώνουν για το αυτονόητο», υποστήριξε ακόμα ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, υπογραμμίζοντας:

«Η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική, όσο κι αν σας πονάει αυτό, δεν είναι σλαβική, δεν ανήκει ούτε στη Βουλγαρία ούτε στα Σκόπια, ανήκει στην Ελλάδα. Αυτό διαδηλώνουν οι μαθητές και έχουν κάθε δικαίωμα να το κάνουν, και βέβαια εσείς δεν έχετε κανένα δικαίωμα να τους σταματήσετε, να τους εκβιάσετε, να τους τιμωρήσετε».

Γεροβασίλη: Όλοι απέναντι στη Χρυσή Αυγή

Να αντιμετωπίσουν από κοινού όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου τον κοινό κίνδυνο και την προσπάθεια της Χρυσής Αυγής να σπείρει το εθνικιστικό φασιστικό δηλητήριο στους μαθητές των σχολείων, κάλεσε από το βήμα της Βουλής η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη.

Μετά τον «παραληρηματικό φασιστικό λόγο» του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΧΑ, Π. Ηλιόπουλου, όπως είπε η υπουργός, μέσα στο ελληνικό Κοινοβούλιο, η κ. Γεροβασίλη απευθύνθηκε σε όλες τις πολιτικές δημοκρατικές δυνάμεις. Κάλεσε τα κόμματα να τοποθετηθούν απέναντι σε αυτό και απέναντι στην προσπάθεια της ΧΑ να σπείρει το εθνικιστικό φασιστικό δηλητήριο στους μαθητές των σχολείων, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Να αντιμετωπίσουμε από κοινού όλα τα κόμματα αυτό τον κοινό κίνδυνο και την προσπάθεια στα νέα παιδιά, που ενδεχομένως παρασύρονται από αυτό που λέγεται αγάπη στην πατρίδα να το δουν με ένα διαστρεβλωμένο τρόπο…» είπε η κ. Γεροβασίλη.

Τον λόγο για να καταδικάσουν τα όσα είπε ο βουλευτής της ΧΑ, έλαβαν η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Φ. Βάκη, ο Θ. Θεοχαρόπουλος (ΔΗΣΥ) ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Ν. Καραθανασόπουλος και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού, Σπ. Δανέλλης αλλά και ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Αν. Κουράκης, οι οποίοι και τόνισαν ότι πρέπει να μείνουν μακριά από τα σχολεία και τους μαθητές οι νοσταλγοί της Χούντας και του φασισμού.