Στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Τέντε, κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά ο βουλευτής της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης για την υπόθεση των κεφαλαίων ομογενών (End National Dept – Τέλος του Δημόσιου Χρέους), ύψους 600 δισ. δολαρίων, τα οποία λέγεται ότι υπάρχουν και διατίθενται για την πλήρη εξόφληση του ελληνικού χρέους.

Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρει ότι τα στοιχεία τα οποία παρουσιάζονται από εταιρεία της αλλοδαπής η οποία φέρεται να εκπροσωπεί κεφάλαια ομογενών, είναι ή χαλκευμένα ή δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Ο βουλευτής της ΝΔ υποστηρίζει ότι σε όλη την υπόθεση υπάρχει δόλος, ενώ διαπράττεται το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων. Επίσης, ζητάει να ερευνηθεί εάν διαπράττεται και το αδίκημα της απάτης, καθώς υπάρχει παράσταση ψευδών γεγονότων ως αληθινών, επιτυγχάνοντας έτσι την παραπλάνηση του κοινού.

Ακόμη, στην αναφορά του ο Αδ. Γεωργιάδης κάνει λόγο για επιτήδειους οι οποίοι δημιουργούν σενάρια συνωμοσιών, τα οποία δημιουργούν προβλήματα στις σχέσεις της χώρας μας με άλλα κράτη (ΗΠΑ και Καναδά).

Η μηνυτήρια αναφορά αναμένεται να διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.