Ενώπιον του ανακριτή της υπόθεσης του παράνομου πολιτικού χρήματος απολογείται συμπληρωματικά από το πρωί ο πρώην υπουργός ‘Ακης Τσοχατζόπουλος.

Ο κ. Γ. Μαλλής έχει καλέσει σήμερα σε διευκρινίσεις, με βάση νέα στοιχεία που προέκυψαν στη διακίνηση «μαύρου χρήματος», τόσο τον πρώην υπουργό όσο και τον επιχειρηματία, διάδοχο του Νίκου Ζήγρα στη διαχείριση εταιρειών που κατά τις αρχές ήταν ιδιοκτησίας Τσοχατζόπουλου, Γιώργο Σαχπατζίδη.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, ο ανακριτής ζητά διευκρινίσεις από τους δύο για ιταλική εταιρεία, εκπρόσωπος της οποίας ήταν ο Σαχπατζίδης, προς την οποία προέκυψε ότι κατέληγαν μεγάλα χρηματικά ποσά, ύψους 5,5 εκατομμυρίων ευρώ από δέκα άλλες εταιρείες.

Εμβάσματα προς τις δέκα αυτές εταιρείες φέρεται ότι είχε αποστείλει άλλη εταιρεία που έχει κεντρικό ρόλο στην υπόθεση της προμήθειας των TOR M1.

Ο πρώην υπουργός επιπροσθέτως καλείται να δώσει απαντήσεις στον ανακριτή για θέματα που αφορούν αγοραπωλησίες ακινήτων.

Να σημειωθεί ότι η σύζυγος του βασικού κατηγορουμένου Βίκυ Σταμάτη ζήτησε να μην μεταχθεί σήμερα στην Ευελπίδων και έτσι ο ανακριτής θα λάβει τη συμπληρωματική της απολογία τις επόμενες ημέρες από τον Κορυδαλλό.