Μετά τον υπουργό Εθνικής Άμυνας και τον πρώην διοικητή της ΕΥΠ, ήρθε και η σειρά του Γιώργου Παπανδρέου να διαψεύσει το δημοσίευμα περί αποτραπέντος πραξικοπήματος, το οποίο φιλοξενεί «το Βήμα».

Σε ανακοίνωση από το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού αναφέρεται ότι «δεν είχαν περιέλθει σε γνώση του στοιχεία περί επικείμενου πραξικοπήματος», ενώ υπογραμμίζεται και υπενθυμίζεται ότι, ανάλογες πληροφορίες είχαν δει το φως της δημοσιότητας τον Νοέμβριο του 2011 σε ευρωπαϊκά ΜΜΕ και είχαν διαψευστεί.

Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται ότι «στόχος της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ ήταν η διασφάλιση της ικανότητας, της δυνατότητας και της αποτελεσματικότητας των Ενόπλων Δυνάμεων να υπερασπίζονται τη χώρα και να εμπεδώνουν το αίσθημα της ασφάλειας στον Ελληνικό λαό».

Επιπλέον, τονίζεται ότι «οι περσινές κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις, έγιναν με βάση τα προβλεπόμενα και τη νομιμότητα και διασφάλιζαν το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων στο πλαίσιο πάντα της αποστολής τους, όπως καθορίζεται από το Σύνταγμα και τους νόμους, με σεβασμό στις αρχές της αξιοκρατίας και της διαφάνειας».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.