Το γηροκομείο Ικαρίας επισκέφτηκε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο, Τέρενς Κουίκ, τον εκπρόσωπο του κινήματος Χρήστο Ζώη, αλλά και την πολιτευτή του κόμματος στην Ικαρία, Λαμπρινή Βατούγιου, με αφορμή την απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Σάμου να το κλείσει επικαλούμενος λόγους στατικότητας του κτιρίου.

«Αποφασίσαμε να είμαστε εδώ, κληθήκαμε από την επιτροπή για το γηροκομείο, την τοπική κοινωνία και σε συνεργασία με την βουλευτή του νομού Σάμου αποφασίσαμε να στηρίξουμε την προσπάθεια, την κοινή όλων των Ικαριωτών, να διατηρήσουμε αυτό το γηροκομείο, το οποίο χτίστηκε με σκληρή δουλειά και με χρήματα ιδιωτών Ικαριωτών και φιλοξένησε όλα αυτά τα χρόνια 140 ψυχές που έζησαν εδώ ευτυχισμένοι και μπόρεσαν να βρουν μια θαλπωρή, μια φροντίδα», δήλωσε ο κ. Καμμένος.

«Θα απαγορεύσουμε να πεταχτούν έξω οι γέροντες με οποιοδήποτε τρόπο. Αν υπήρχαν οικονομικοί λόγοι θα μπορούσε να πει κανείς ότι θα είχαν έρθει όλα σε αδιέξοδο. Όμως η αλήθεια είναι ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα εκατομμύριο δολάρια που έχουν συγκεντρώσει οι απανταχού Ικαριώτες, έχουν δοθεί σε ίδρυμα και τα χρήματα περιμένουν ώστε να μπορέσει να διαμορφωθεί αυτό το γηροκομείο και να δεχτεί περισσότερους ηλικιωμένους. Σε μια εποχή που χτυπά η κρίση και οι περισσότεροι άνθρωποι, ιδίως οι ηλικιωμένοι δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα, το να κλείνει ένα τέτοιο ίδρυμα είναι ένα θέμα υψηλής πολιτικής», τόνισε.

Ο κ. Καμμένος ζήτησε από τον μητροπολίτη Σάμου, Ικαρίας και Φούρνων να αφήσει το γηροκομείο στην διοίκηση του Δήμου, να σταματήσουν όλα τα σενάρια και οι δικαιολογίες ότι το γηροκομείο δεν έχει άδεια αφού και το γηροκομείο στο οποίο θέλουν να μεταφέρουν τους γέροντες, σε άλλο νησί, πολλές ώρες μακριά με το καράβι, ούτε αυτό έχει άδεια.
Από τον αντιπεριφερειάρχη ζήτησε να φροντίσει με δική του εντολή να δοθεί άμεσα άδεια στο γηροκομείο αφού πρώτα γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις που χρειάζονται.