Σε μεγάλη υπόθεση φοροδιαφυγής και παράνομου πλουτισμού φέρονται να εμπλέκονται σύμφωνα με καταθέσεις μαρτύρων ο πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης, οι πρώην κορυφαίοι υπουργοί της κυβέρνησης Καραμανλή, Γιώργος Βουλγαράκης και Μιχάλης Λιάπης και μια εταιρεία real estate του Ιωάννη Καρούζου, κουμπάρου του Β. Μεϊμαράκη.

Η εφημερίδα Real News αποκαλύπτει έρευνα των εισαγγελικών Αρχών και του ΣΔΟΕ που βρίσκεται σε εξέλιξη για σκάνδαλο δισεκατομμυρίων ευρώ, με αγοραπωλησίες ακινήτων την περίοδο 2005 -2008 σε περιοχές – φιλέτα της Αττικής και όχι μόνο, αγοραπωλησίες, που σύμφωνα με τις καταγγελίες μαρτύρων ήταν «βιτρίνα» για να καλυφθεί «μαύρο» χρήμα πάνω από δέκα δισ. ευρώ.

Οι αγορές, σύμφωνα με τις καταθέσεις, γίνονταν μέσα από εταιρία real estate του ομίλου του Ιωάννη Καρούζου, ο οποίος είναι κουμπάρος του Ευάγγελου Μεϊμαράκη.

Η εταιρεία του, όπως αναφέρει η Real News, παρουσίαζε μέχρι το 2004 περιορισμένη επιχειρηματική δραστηριότητα. Η ανεξήγητη έκρηξη πλούτου του επιχειρηματία από το 2005 κι έπειτα και η άνεση με την οποία εξασφάλιζε ιλιγγιώδη ποσά μέσω τραπεζικού δανεισμού, βρίσκονται στο «μικροσκόπιο» των Αρχών, οι οποίες προσπαθούν να ξετυλίξουν το κουβάρι της υπόθεσης.

Τα πολιτικά πρόσωπα εμπλέκει σε μηνυτήρια αναφορά του, τον Οκτώβριο του 2010 ο κτηματομεσίτης Ιωσήφ Λιβανός, ο οποίος συνεργάστηκε στο παρελθόν με τον κ. Καρούζο. Όπως περιγράφει, ο πρώην συνεργάτης του του αποκάλυψε ότι στην όλη επένδυση συμμετείχαν οι τρεις τότε υπουργοί και ο εφοπλιστής, ο οποίος είχε αναλάβει μαζί με τη σύζυγο του Ιωάννη Καρούζου να εξάγουν μεγάλα ποσά μέσω ξένης τράπεζας στην Ελλάδα σε γειτονική χώρα και από εκεί σε άλλες, μέσω offshore εταιρειών.

Σύμφωνα με άλλη κατάθεση, του Γιώργου Ζωγραφάκη, ο οποίος είναι πρώην συνεταίρος του Ιωάννη Καρούζου, οι υπουργοί έδιναν τα χρήματα από μίζες στους νομίμους εκπροσώπους του ομίλου και εκείνοι αναλάμβαναν το ξέπλυμα και στη συνέχεια την αποστολή των χρημάτων στο εξωτερικό με προσωρινό σταθμό γειτονική χώρα.

Όταν ο χορός των εκατομμυρίων ολοκληρώθηκε, σύμφωνα πάντα με τις καταθέσεις και τις μηνυτήριες αναφορές, οι εμπλεκόμενοι αποφάσισαν να οδηγήσουν την εταιρία του ομίλου Καρούζου σε πτώχευση για να σβήσουν τα ίχνη τους.

Σε δήλωσή του, ο Πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης αναφέρει: «Μόλις επέστρεψα από το εξωτερικό, πληροφορήθηκα την ανάμειξη του ονόματός μου σε υπόθεση που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Real News.

Δηλώνω με κατηγορηματικό τρόπο ότι ουδεμία εμπλοκή έχω και τη Δευτέρα το πρωί θα προσέλθω στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για να ζητήσω την άμεση διερεύνηση και διαλεύκανση της εν λόγω υπόθεσης. Αυτονόητο είναι ότι επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματός μου».

Άμεση ήταν η αντίδραση και του πρώην υπουργού Μιχάλη Λιάπη. «Δεν γνωρίζω ούτε τον κ. Ζωγραφάκη ούτε τον κ. Καρούζο. Αισθάνομαι οδυνηρή έκπληξη για το γεγονός ότι αναμιγνύουν το όνομά μου. Το θεωρώ απάνθρωπο. Τη Δευτέρα καταθέτω μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση εναντίον του συγκεκριμένου κυρίου», ήταν το σχόλιο του κ. Λιάπη στο Real.gr, ο οποίος πήγε το απόγευμα του Σαββάτου στο Αστυνομικό Τμήμα Χαλανδρίου και υπέβαλε τη μήνυση.

Μέσω του λογαριασμού του στο facebook, ο πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Βουλγαράκης έδωσε τη δική του απάντηση για την κατάθεση που αποκαλύπτει η εφημερίδα.

«Ας σταματήσει πια αυτή η τακτική της λάσπης στον ανεμιστήρα! Δεν γνωρίζω ούτε κατ όψη,απολύτως ΚΑΝΕΝΑ απ τα αναφερόμενα πρόσωπα στο ρεπορτάζ της Real News και πολύ περισσότερο δεν έχω σχέση με τα αναγραφόμενα. Έδωσα ήδη εντολή να κινηθούν οι απαραίτητες νομικές διαδικασίες εναντίον όσων ισχυρίζονται αυτά τα μυθεύματα».

Ο Γιώργος Βουλγαράκης δηλώνει στο Real.gr ότι τη Δευτέρα θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη, υποβάλλοντας μήνυση εναντίον των προσώπων που εμπλέκουν με την κατάθεσή τους το όνομά του στην υπόθεση.