Συναγερμός σήμανε στην κυβέρνηση από τη διαρροή καταθέσεων στο ΣΔΟΕ δύο κτηματομεσιτών που τελούν υπό έρευνα και εμπλέκουν σε ξέπλυμα χρήματος μέσα από αγορά ακινήτων αξίας δισεκατομμυρίων ευρώ τον πρόεδρο της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη και τους πρώην υπουργούς της ΝΔ Μιχάλη Λιάπη και Γιώργο Βουλγαράκη, την ίδια ώρα που στην πολιτική σκηνή προκαλεί ισχυρές δονήσεις ο φάκελος με 32 πολιτικούς και γενικότερα αιρετούς αξιωματούχους οι οποίοι ελέγχονται επίσης από το ΣΔΟΕ για αδικαιολόγητα έσοδα.

Στο Μέγαρο Μαξίμου, όπως αναφέρουν τα Νέα, κάνουν λόγο για έναν «άγνωστο πόλεμο» και διατυπώνουν σοβαρά ερωτηματικά για τη χρονική στιγμή που επελέγη να διαρρεύσουν οι επίμαχες καταθέσεις, αφήνοντας να εννοηθεί ότι πρόκειται για μεθοδευμένη υπόθεση που έχει στόχο να δυναμιτίσει το πολιτικό κλίμα την ώρα που κλείνει η συμφωνία με την τρόικα για τα μέτρα των 13,8 δισ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με πηγές του ΣΔΟΕ, από τις έρευνες δεν έχει προκύψει το παραμικρό στοιχείο που να συνδέει τα τρία στελέχη με την υπόθεση του συγκεκριμένου κατασκευαστικού ομίλου.

Σε κάθε περίπτωση ο πρωθυπουργός, ο οποίος ενημερώθηκε για τις καταθέσεις με την επιστροφή του από τη Ρώμη το απόγευμα του Σαββάτου, ζήτησε η κυβέρνηση να κινηθεί με απόλυτη διαφάνεια και να αποφύγει κάθε ενέργεια που θα μπορούσε να ερμηνευθεί αφενός ως απόπειρα συγκάλυψης και αφετέρου ως κυνήγι μαγισσών, τόνιζαν στενοί συνεργάτες του.

Ο κ. Μεϊμαράκης διαψεύδει κατηγορηματικά κάθε εμπλοκή του στην υπόθεση και σήμερα θα μεταβεί στον Αρειο Πάγο ζητώντας άμεση διαλεύκανση, ενώ επιφυλάσσεται να προσφύγει στη Δικαιοσύνη, όπως και οι άλλοι δύο πολιτικοί.

Κυβερνητικές πηγές έλεγαν ότι δεν υπάρχει το παραμικρό στοιχείο για εμπλοκή πολιτικών στην υπόθεση και σημείωναν ότι οι σχετικές καταθέσεις έχουν ληφθεί από το 2010.

Μάλιστα, αμφισβητούσαν το ενδεχόμενο να έχουν γίνει αγοραπωλησίες ακινήτων – ύψους 10,2 δισ. ευρώ, κατά το δημοσίευμα, στην περίοδο 2005-2008 – από ένα μεσιτικό γραφείο, ενώ εξέφραζαν την υπόνοια ότι το συγκεκριμένο ποσό διακινήθηκε προκειμένου να δημιουργήσει συνειρμούς με το πακέτο των μέτρων που θα κληθεί το αμέσως επόμενο διάστημα να εγκρίνει η Βουλή.

Οι ίδιες πηγές εξέφραζαν την εκτίμηση ότι με τη στοχοποίηση πολιτικών προσώπων οι εμπλεκόμενοι επιχειρηματίες επιδίωξαν να εξασφαλίσουν οι ίδιοι «ασυλία» από την πλευρά του ΣΔΟΕ.