Ιδιαίτερη έντονη αντιπαράθεση ξέσπασε μεταξύ του δήμαρχου Γιάννη Μπουτάρη και του Κώστα Γκιουλέκα, στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης, με αφορμή τις τοποθετήσεις του δημάρχου για θέματα τουρισμού.

Ο κ. Γκιουλέκας υποστήριξε ότι υπήρξε μείωση κατά 50% των επισκεπτών από Ισραήλ, παρότι ο δήμος έκανε αρκετά ταξίδια στη χώρα, σημειώνοντας ότι η όποια αύξηση των αριθμών οφείλεται στη συγκυριακή περίθαλψη Λίβυων τραυματιών, που όπως είπε «άφησαν και απλήρωτους τους ξενοδόχους».

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας διερωτήθηκε «γιατί υπήρξε ευνοϊκή μεταχείριση της Ryan Air από το δήμο Θεσσαλονίκης» για πρόγραμμα προβολής, υποστηρίζοντας ότι αυτός είναι και ένας από τους λόγους που σχετίζονται με την πρόθεση μεγάλων αεροπορικών εταιριών να διακόψουν τις πτήσεις τους από το αεροδρόμιο «Μακεδονία».

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, υποστήριξε ότι έγιναν σημαντικά βήματα προσέλκυσης ξένων επισκεπτών από το δήμο, ενώ οι προθέσεις μεγάλων αεροπορικών εταιριών να αποχωρήσουν οφείλονται στο γενικότερο κλίμα της ύφεσης. Τόνισε,δε, ότι το θέμα για τη διαπραγμάτευση με την Ryan Air εγείρεται «για δημιουργία εντυπώσεων».

Νωρίτερα, ο κ. Μπουτάρης είχε καταγγείλει «υπόσκαψη των προσπαθειών του δήμου» από τον πρόεδρο των ξενοδόχων Α. Θωμόπουλο, τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Κ. Χατζαρίδη και τον πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Μ. Ζορπίδη. «Δεν σηκώνει ο δήμος κομματικές καταστάσεις» τόνισε ο κ. Μπουτάρης, κατηγορώντας τους ότι «υποσκάπτουν το μέλλον της πόλης» και τους προκάλεσε «να βγουν και να πουν ότι θέλουν».