«Εξαιρετικά σημαντική υπέρβαση για τη νοοτροπία του κόσμου» χαρακτήρισε ο υποψήφιος δήμαρχος ΘεσσαλονίκηςΓ Γιάννης Μπουτάρης την επιλογή του ΠΑΣΟΚ να στηρίξει τον ίδιο, τον Γ. Καμίνη στο Δήμο της Αθήνας και τον Π. Τατούλη στην Περιφέρεια της Θεσσαλονίκης.

Οι Θεσσαλονικείς θα με ψηφίσουν «γιατί είμαι ο καλύτερος», είπε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο Γ. Μπουτάρης. «Εμείς ξεκινήσαμε ανεξάρτητοι, δουλέψαμε εντατικά επί 4 χρόνια μέσα στο δήμο και έχουμε πλεονέκτημα τις δημοσκοπήσεις που μας δίνουν πολύ καλά ποσοστά», πρόσθεσε ο κ. Μπουτάρης, χαρακτηρίζοντας τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ «επιλογή ευκολίας και όχι υποχρεωτική».

Ο υποψήφιος δήμαρχος χαρακτήρισε το μνημόνιο «αναγκαίο κακό», σημειώνοντας πως ο δήμος δεν έχει δική του ανεξάρτητη πολιτική αλλά έχει τη δυνατότητα να βάλει τις δικές του προτεραιότητες.

Ως τις τρεις πρώτες προτεραιότητες του για το δήμο ο κ. Μπουτάρης ανέφερε την επέκταση και αυστηρή αστυνόμευση των λεωφορειολωρίδων, τη συμμετοχή του μεγάλου αριθμού φοιτητών της πόλης στα κοινά ώστε να αποκτήσουν «ένα ζωντανό κομμάτι της» και την οικονομία.