Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, Φρανκ Βάλτερ Στάινμαϊερ, θα έχει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αύριο, Πέμπτη.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 12:00 το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος της Γερμανίας θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα έως τις 12 Οκτωβρίου. Σύμφωνα με το πρόγραμμα της επίσκεψης, ο Γερμανός πρόεδρος την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου, στις 10:20, θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Αμέσως μετά θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα υπάρξει επίσημη υποδοχή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο και συνάντηση των δύο ηγετών.

Ακολούθως, ο κ. Στάινμαϊερ θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Στις 18:00 ο Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας θα αναγορευτεί επίτιμος διδάκτωρ της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ, σε τελετή στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στις 20:30 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραθέσει προς τιμήν του επίσημο δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο.

Την Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο ομόλογός του θα επισκεφθούν την Καλαμάτα, όπου στις 10:30 θα ξεναγηθούν στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης.

Το μεσημέρι, περί τις 12:30, οι δύο Πρόεδροι θα παραστούν σε τελετή στο Παλαιό Δημαρχείο της Καλαμάτας, όπου θα επιδοθεί το χρυσό κλειδί της πόλης στον κ. Στάινμαϊερ.