«Μετά από οκτώ δύσκολα χρόνια, η χώρα από χθες μπορεί να χαράξει τον δικό της δρόμο και να βαδίσει μόνη της, ελεύθερα και με εθνική αξιοπρέπεια, έχοντας ανακτήσει τη θέση της στο γεωπολιτικό περιβάλλον», τόνισε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη.

Όπως είπε σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΑΝΤ1, η κυβέρνηση μελετά και θα δρομολογήσει το επόμενο έτος μέτρα που θα ανακουφίσουν τον κάθε Έλληνα πολίτη και κυρίως τη μεσαία τάξη με φοροελαφρύνσεις και μείωση ασφαλιστικών εισφορών.

Η χώρα έχει ανάγκη από ένα σχέδιο για δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη, σημείωσε η υπουργός, την οποία η σημερινή κυβέρνηση έχει προετοιμάσει και έχει παρουσιάσει στον ελληνικό λαό με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα. «Εντός των δημοσιονομικών ορίων, η κυβέρνηση χαράσσει τις πολιτικές που σπρώχνουν τη χώρα μόνο μπροστά, με αλλαγή παραγωγικού μοντέλου, προκειμένου να μην γυρίσουμε ποτέ πίσω», πρόσθεσε.

Σχολιάζοντας τη στάση της αντιπολίτευσης στην έξοδο της χώρας από το πρόγραμμα, η κ. Γεροβασίλη επικαλέστηκε χθεσινή δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι πλέον η χώρα δεν θα έχει φτηνό δανεισμό, λέγοντας η ίδια ότι αυτό σημαίνει ότι η προσδοκία και ο στόχος της ΝΔ είναι ένα διαρκές μνημόνιο για τη χώρα, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Τέλος, η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης ανέφερε ότι προσλήψεις θα γίνουν «όσες μπορεί και αντέχει το Δημόσιο» σε κρίσιμους τομείς του κοινωνικού κράτους. «Δεν είναι παροχολογία, είναι ανάγκη», κατέληξε.