Ως τον μεγαλύτερο πολιτικό ψεύτη της ελληνικής ιστορίας χαρακτηρίζει τον Αλέξη Τσίπρα ο Μάκης Βορίδης σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, τονίζοντας πως τα λόγια και οι δεσμεύσεις του δεν έχουν καμία σημασία καθώς πλέον, όπως λέει χαρακτηριστικά, «δεν τον πιστεύει κανείς εκτός από τα έμμισθα τρολ του διαδικτύου και τους δηλητηριασμένους από ιδεολογικό μίσος αριστερούς που ονειρεύονται την ταξική αντεκδίκηση».

Στη συνέντευξή του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας υποστηρίζει πως «η τραγωδία που ζούμε αυτά τα τέσσερα χρόνια τελειώνει σύντομα» και εκφράζει την εκτίμηση πως ο λαός θα ψηφίσει ώστε να μην υπάρξει ποτέ ξανά Αριστερά στη διακυβέρνηση της χώρας, κάνοντας λόγο για ένα «σκληρό αλλά χρήσιμο και απαραίτητο μάθημα».

Παράλληλα, μέσω της συνέντευξής του στο Πρακτορείο, εκφράζει τη βεβαιότητα πως η ΝΔ θα υλοποιήσει το σχέδιό της για μείωση της φορολογίας καθώς θα επιταχύνει, όπως λέει, δραστικά την ανάπτυξη, θα υποστηρίξει ουσιαστικά την ιδιωτική οικονομία και κυρίως τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, και θα προσελκύσει επενδύσεις από ελληνικά και διεθνή κεφάλαια, καθώς θα διαπραγματευτεί τη μείωση των στόχων για πρωτογενή πλεονάσματα.

«Γιατί θα μεταρρυθμίσουμε δραστικά το Δημόσιο, κάνοντας το μικρότερο, λειτουργικότερο, παραγωγικό, φιλικό στις επιχειρήσεις και στους επαγγελματίες», αναφέρει, εξηγώντας: «Το λέμε καθαρά: Για εμάς δημόσιο συμφέρον είναι η μεγέθυνση της οικονομίας. Όλο το Ελληνικό Δημόσιο, όλοι οι κρατικοί υπάλληλοι θα δουλέψουν για αυτό το σκοπό. Και το Δημόσιο θα μεταρρυθμιστεί σε όλα του τα επίπεδα ώστε να υπηρετήσει αυτό τον εθνικό στόχο. Η μεγέθυνση της οικονομίας θα μας επιτρέψει να μειώσουμε τους φορολογικούς συντελεστές και να διατηρούμε πειθαρχημένα τα δημόσια οικονομικά μας. Η φιλοδοξία μας είναι απλή: η Ελλάδα θα γίνει η πιο ελεύθερη, η πιο ασφαλής, η πιο ανταγωνιστική, η πιο φιλική στην επιχειρηματικότητα χώρα στον κόσμο. Αυτό κομίζει στην πολιτική ο Κυριάκος Μητσοτάκης: ένα όραμα ελευθερίας για το Έθνος».

Ερωτηθείς για το πότε βλέπει εκλογές, απαντά: «Θα κάνουν ό,τι μπορούν για να μείνουν στην εξουσία ακόμη και μία ημέρα παραπάνω. Ειδικά τώρα που οι φιέστες τους και η προπαγάνδα τους ενταφιάστηκαν μαζί με τους δεκάδες νεκρούς και τους εκατοντάδες τραυματίες στο Μάτι. Θα μείνουν, όπως όλοι οι τύραννοι, κλεισμένοι στην αυτοαναφορικότητά τους, αλληλοσυγχαιρόμενοι και καταδικάζοντας ως προδότη, ταξικό εχθρό, πράκτορα, φασίστα κάθε έναν που απλώς τους υπενθυμίζει τα ψέματά τους, τις εγκληματικές τους αμέλειες, την ανικανότητά τους, την πολιτική του μίσους και του διχασμού που ακολούθησαν. Θα βυσσοδομούν, θα συνωμοτούν, θα σπιλώνουν μέχρι την τελευταία στιγμή, θα περιμένουν τις ανύπαρκτες πολιτικές εφεδρείες μήπως και αλλάξει κάτι, προκειμένου να σωθούν. Και θα καταλήξουν, όπως όλοι οι τύραννοι: θα πληρώσουν για τα αίσχη που έχουν κάνει, θα τους επιστραφεί το μίσος που τόσο κυνικά επισώρευσαν. Ο λαός μας θα τους πληρώσει με το ίδιο νόμισμα ώστε να υπάρξει ξανά ισορροπία, δικαιοσύνη και ειρήνευση».