Ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ απάντησε σήμερα στον πρωθυπουργό της χώρας Ζόραν Ζάεφ και στις προσδοκίες του ότι θα συναινέσει στη συμφωνία των Πρεσπών, ξεκαθαρίζοντας πως καμία πίεση, κανένας εκβιασμός και καμία απειλή δεν θα τον κάνει να αλλάξει γνώμη.

«Ο πρωθυπουργός Ζάεφ με τις ασυνεπείς, αντιφατικές και συγκεχυμένες δηλώσεις του συνεχίζει να ψεύδεται και να χειραγωγεί όχι μόνο το μακεδονικό κοινό, αλλά επίσης και το ελληνικό κοινό και το διεθνές κοινό», ανέφερε σε δήλωσή του ο Ιβάνοφ, αναφερόμενος στα όσα είπε ο Ζάεφ σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ το βράδυ της Πέμπτης.

«Η ένταξη της Δημοκρατίας της Μακεδονίας στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ δεν πρέπει να γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης για την αποδοχή μίας επιβλαβούς συμφωνίας με συντριπτικές συνέπειες για το μακεδονικό κράτος και τον μακεδονικό λαό. Ο πρόεδρος της Μακεδονίας δεν υποστηρίζει μία συμφωνία που βλάπτει τη μακεδονική εθνική ταυτότητα και βλάπτει τα συμφέροντα της Δημοκρατίας της Μακεδονίας», αναφέρει η δήλωση του Ιβάνοφ, σύμφωνα με το πρακτορείο MIA.