Έκτακτη σύσκεψη πραγματοποιείται στην κατοικία του πρωθυπουργού, στην Κηφισιά, με τη συμμετοχή του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα και του αναπληρωτή, Χρίστου Σταϊκούρα.

Ο Αντώνης Σαμαράς κάλεσε τους δύο υπουργούς, ώστε να συζητήσουν το πώς διαμορφώνεται το κλίμα για την Ελλάδα, μετά τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών, και πώς πρέπει να κινηθεί η Ελλάδα από εδώ και στο εξής.

Στην κυβέρνηση επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία, καθώς εκτιμάται ότι – υπό προϋποθέσεις – μπορεί να υπάρξουν σημαντικά οφέλη και για τη χώρα μας.

Σε αυτό το πλαίσιο, θα εξετασθεί και η διαπραγματευτική γραμμή μας για το μνημόνιο, ενόψει της επίσκεψης της τρόικας στην Αθήνα.

Βασικό μέλημα είναι να δοθεί το σήμα ότι οι μεταρρυθμίσεις και τα όσα δεν έχουν γίνει την περασμένη διετία, θα αρχίσουν να γίνονται πράξη από τις πρώτες μέρες του Ιουλίου, αμέσως μετά την ψήφο εμπιστοσύνης.

Προτεραιότητα αποτελεί το λουκέτο σε δημόσιους οργανισμούς και επιχειρήσεις, οι ιδιωτικοποιήσεις και οι αλλαγές στη δομή του Δημοσίου.