Μετά τη συνάντηση Σαμαρά-Βενιζέλου- Κουβέλη, στο σπίτι του πρωθυπουργού, θα ανακοινωθεί το όνομα του νέου υπουργού Οικονομικών, όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, ο οποίος εκτίμησε ότι αυτό θα γίνει εντός της ημέρας.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ο κ. Κεδίκογλου έκανε λόγο  για άτυχη και ανθρώπινη στιγμή του κ. Ράπανου, ο οποίος χθες υπέβαλε την παραίτησή του.

Σχετικά με την ελληνική αντιπροσωπεία στη Σύνοδο Κορυφής και το γεγονός ότι δεν θα πάει τελικά ο Δ. Αβραμόπουλος, επεσήμανε ότι πλέον δεν υπάρχει λόγος να πάει ο υπουργός Εξωτερικών.

Όπως σημείωσε ο κ. Κεδίκογλου, μέχρι στιγμής σε ότι αφορά την ορκωμοσία της Βουλής και τις προγραμματικές δηλώσεις, όλα θα γίνουν σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό, ενώ πρόσθεσε ότι ο κ. Σαμαράς, όταν αναρρώσει από την επέμβαση στην οποία υπεβλήθη, θα ξεκινήσει έναν κύκλο επαφών με Ευρωπαίους ηγέτες.

Τέλος σε ερώτηση για την εκπροσώπηση της Ελλάδας στη σύνοδο κορυφής, απάντησε ότι τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα συνοδεύουν οι υπουργοί Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης και Οικονομικών Γ. Ζανιάς και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας.