Τσίπρας: Η Ελλάδα επιστρέφει στους Έλληνες

Φοροελαφρύνσεις, κράτος πρόνοιας και παροχές υποσχέθηκε στη σημειολογική ομιλία στο Ζάππειο με κόκκινη γραβάτα


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
20:43
22/06/2018
Τσίπρας: Η Ελλάδα επιστρέφει στους Έλληνες
69
loading

Η σημερινή ημέρα είναι μια σημαντική μέρα για όλους μας, «μια μέρα που ανήκει πρωτίστως σε εκείνους που οχτώ χρόνια τώρα χτυπήθηκαν βάναυσα από αυτή την κρίση», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ξεκινώντας την ομιλία του στο Ζάππειο μετά τη συμφωνία στο Eurogroup για το χρέος.

«Σ' εκείνους που είδαν τους κόπους τους να καταστρέφονται που σήκωσαν στην πλάτη τους όλη τη χώρα. Σ'αυτούς θέλουμε σήμερα να πούμε ότι μετά τις χθεσινές αποφάσεις η χώρας μας γυρίζει οριστικά σελίδα», συνέχισε ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος εμφανίστηκε φορώντας για πρώτη φορά γραβάτα, επιλέγοντας μία κόκκινου χρώματος.

Ο πρωθυπουργός τόνισε πως «φθάνουμε στο τέλος μιας εποχής που κάθε Ελληνίδα, κάθε Έλληνας θέλει να ξεχάσει. Φθάνουμε στο τέλος των μνημονίων και συνεχίζουμε. Μπορούμε σήμερα όλοι μας, για μέρα, να επιτρέψουμε στον εαυτό μας, όχι απερίσκεπτο ενθουσιασμό, αλλά τουλάχιστον ένα χαμόγελο».

ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΖΑΠΠΕΙΟ

«Μετά τις χθεσινές αποφάσεις για το ελληνικό χρέος η χώρα μας γυρίζει οριστικά σελίδα», σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας και τόνισε ότι η χώρα περνά σε μια νέα περίοδο, όπου τη θέση της λιτότητας θα παίρνει κάθε μέρα και περισσότερο η κοινωνική δικαιοσύνη, της επιβολής η δημοκρατία, της αβεβαιότητας η σταθερότητα και η αξιοπιστία.

«Μετά από οχτώ ολόκληρα χρόνια καταφέραμε να επιλύσουμε το πρόβλημα του ελληνικού χρέους. Ενός χρέους που δεν δημιουργήσαμε εμείς. Ενός χρέους που κληρονομήσαμε από τις δυνάμεις του παλιού καθεστώτος», υπογράμμισε. «Αναλάβαμε το δύσκολο αλλά αναγκαίο καθήκον του μετασχηματισμού της χώρας», είπε ο Αλ. Τσίπρας, τονίζοντας ότι «σε αυτή την προσπάθεια συγκρουστήκαμε σφοδρά, συμβιβαστήκαμε επώδυνα, δουλέψαμε σκληρά αλλά δεν δειλιάσαμε. Δεν διστάσαμε μπροστά στις δυσκολίες και τα εμπόδια».

«Φτάσαμε ως εδώ. Φτάνουμε στο τέλος των μνημονίων», είπε.

Φοροελαφρύνσεις και κράτος πρόνοιας

ΤΣΙΠΡΑΣ ΓΡΑΒΑΤΑ ΖΑΠΠΕΙΟ

«Πλέον έχουμε αποκαταστήσει σε τέτοιο βαθμό την απόδοση της ελληνικής οικονομίας που έχουμε τη δυνατότητα να προχωρήσουμε σε στοχευμένες ελαφρύνσεις», «να προχωρήσουμε σε μείωση φόρων το 2019 αλλά και σε υποστήριξη του κοινωνικού κράτους και της πρόνοιας», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Πλέον, πρόσθεσε, έχουμε τη δυνατότητα «να προχωρήσουμε στο δρόμο της επαναρρύθμισης της αγοράς εργασίας με την αποκατάσταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων και την αύξηση του κατώτατου μισθού», αλλά και «να προχωρήσουμε σε μεταρρυθμίσεις εκδημοκρατισμού της δημόσιας διοίκησης και σε μεταρρυθμίσεις που βελτιώνουν το επενδυτικό κλίμα».

«Η χώρα είναι δεσμευμένη στους στόχους που έχει συμφωνήσει να επιτυγχάνει για να αποπληρώνει τις υποχρεώσεις της, αλλά από εδώ και στο εξής με πολύ μεγαλύτερο χώρο δημοσιονομικό για ελαφρύνσεις και για τη κάλυψη των αναγκών και την επούλωση των πληγών της κρίσης», είπε ο Αλ. Τσίπρας.

«Και το κυριότερο, από εδώ και στο εξής», πρόσθεσε, «η επιλογή των μέσων της πολιτικής για να επιτευχθούν οι στόχοι θα ανήκουν από δω και στο εξής αποκλειστικά στις εκλεγμένες από τον ελληνικό λαό κυβερνήσεις και όχι σε τεχνοκράτες ξένους που θα έρχονται να μας υποδεικνύουν τι πρέπει να κάνουμε».

«Η Ελλάδα επιστρέφει στους Έλληνες»

ΤΣΙΠΡΑΣ ΓΡΑΒΑΤΑ ΖΑΠΠΕΙΟ

Σημείωσε ότι «το καθεστώς άρσης κυριαρχίας που επιβλήθηκε στη χώρα από το 2010 και μετά, ο γνωστός σε όλους μας μνημονιακός καταναγκασμός, ο μηχανισμός που επιβάλλει μέτρα για εκταμιεύσεις δανείων έλαβε τέλος, έκλεισε τον κύκλο του οριστικά».

«Η εποπτεία έτσι όπως προβλέπεται από τους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης καμία σχέση δεν έχει με το μηχανισμό της μνημονιακής επιτροπείας που ζήσαμε», τόνισε ο Αλ. Τσίπρας, για να υπογραμμίσει ότι «η Ελλάδα πλέον θα έχει την ευθύνη για τον εαυτό της και για το μέλλον της».

«Η Ελλάδα επιστρέφει αποκλειστικά στους Έλληνες», διεμήνυσε.

«Γι’ αυτό Πάνο να ξέρεις…»

ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΖΑΠΠΕΙΟ

«Εκεί που απέτυχαν τρεις κυβερνήσεις, η δική μας κυβέρνηση πέτυχε. Η 21η του Ιούνη δικαίως θα μείνει στην ιστορία ως μια σπουδαία μέρα όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για την Ευρώπη», ανέφερε ο πρωθυπουργός. Όπως επεσήμανε, ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ, δύο ετερόκλητες δυνάμεις, με μια έντιμη συμμαχία «που πολλές φορές πολεμήθηκε, λοιδορήθηκε από τις δυνάμεις που δεν μπόρεσαν να αποδεχθούν ότι η χώρα δεν είναι ιδιοκτησία τους», κατάφεραν να φτάσουν ως εδώ.

«Αυτό που πετύχαμε δεν ανήκει στην κυβέρνησή μας, ανήκει και στον τελευταίο Έλληνα και στην τελευταία Ελληνίδα που σήκωσε το βάρος να φθάσουμε εδώ. Κάποιοι στέκονται αμήχανοι στην επίτευξη του στόχου, κάποιοι στέκονται με φόβο», σημείωσε ο πρωθυπουργός, εξηγώντας: «Γιατί αν η έξοδος από τα Μνημόνια ήταν ο πρώτος στόχος αυτής της συμμαχίας, ο δεύτερος στόχος, ήταν και είναι αυτός της κάθαρσης και της δικαιοσύνης».

«Γι’ αυτό Πάνο, να ξέρεις», είπε απευθυνόμενος προς τον Πάνο Καμμένο, «έχουμε ακόμη δρόμο μπροστά μας. Έχουμε να δώσουμε ακόμη πολλές μάχες για να αποδοθεί δικαιοσύνη, κάθαρση και θα αποδοθεί, για να καθαρίσουμε τη χώρα από την διαφθορά».

Έβγαλε τη γραβάτα

ΤΣΙΠΡΑΣ ΓΡΑΒΑΤΑ ΖΑΠΠΕΙΟ

«Εκπλήρωσα το στοίχημα, φόρεσα τη γραβάτα, αλλά όλα αυτά τα χρόνια τη μάχη εργασίας την έδινα χωρίς τη γραβάτα κι έτσι θα συνεχίσω να τη δίνω χωρίς αυτή. Θα φοράμε πάλι τις γραβάτες όταν πετυχαίνουμε νίκες», ανέφερε προς το τέλος της ομιλίας του ο πρωθυπουργός, βγάζοντας τη γραβάτα.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

69
σχόλια
 1. avatar μακεδονισσα

  βλεπουν τα εργα τους και γελανε......αστε ησυχα τα παιδια......

 2. avatar ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

  ΠΟΙΟΣ
  • Φώναζε ότι θα σκίσει τα Μνημόνια;
  • Θα καταργούσε όλα τα μνημονιακά «με έναν νόμο και ένα άρθρο»;
  • Θα πήγαινε τον κατώτατο μισθό στα 751 ευρώ και…
  • Θα επανέφερε τη 13η σύνταξη;

  ΠΟΙΟΣ
  • Θα βαρούσε νταούλια για να χορεύουν οι αγορές και…
  • Θα καταργούσε την τρόικα. Και…
  • Θα είχε μια τ έ τ ο ι α πρόταση που κ α μ ί α Μέρκελ δεν θα μπορούσε να αρνηθεί;

  ΠΟΙΟΣ
  • διαβεβαίωνε ότι θα παρακαλούν να μας δανείσουν και…
  • Φώναζε «go back κυρία Μέρκελ, go back κυρίες και κύριοι της συντηρητικής νομενκλατούρας της Ευρώπης»; και ποιος μετέτρεψε το…
  • Το ‘περήφανο’ «ΌΧΙ» σε «ΝΑΙ» σε όλα και εμείς….
  • Θα υπογράψουμε ότι θέλετε (αυτά στην… νομενκλατούρα) και φέρατε τα…
  • Capital control και ποιος…
  • Θα έδιωχνε το ΔΝΤ πριν γ λ ε ί ψ ε ι το ΔΝΤ;

  ΠΟΙΟΣ
  • έχει εξαγγείλει καμιά εικοσαριά φορές το τέλος της λιτότητας; και ποιος…
  • έχει ανακοινώσει 150

 3. avatar η ελλαδα

  επιστρεφει στους ελληνες....αφου την πουλησες για 100 χρονια....περασαν κιολας η λες ψεματα παλι?πες και μια αληθεια επιτελους...οτι εισαι πρωθυπουργος παντος καιρου.....

 4. avatar Μπράβο!!!

  Μια χαρά είναι ο ΣΥΡΙΖΑ . Δουλεύει και κάνει πράματα. Όχι πια σε πολιτικούς γλάστρες τύπου ΝΔ ΠΑΣΟΚ , δήθεν αντίπαλοι τόσα χρόνια , στο τέλος που έπεσαν οι μάσκες γίναν και κολλητοί. Ξυπνάτε ρεεεεε!!! Θέλει δουλειά να βγούμε από το βούρκο! Δεν υπάρχουν μαγικά ραβδιά!!! Αλεξαρα άλλαξε τα όλα!!! Θα σε ψηφίσω και με τα δύο χέρια!!!

 5. avatar “Πρόκληση τα γελοία σόου των Τσίπρα- Καμμένου απέναντι σε έναν λαό που δοκιμάζεται”1

  Ο λαός έχει γνωρίσει πολλούς τυχοδιώκτες. Μπορεί ο κ. Τσίπρας να ξεπέρασε κάθε όριο σε αυτή την προσπάθειά του να εξαπατήσει το λαό, όμως αυτό δεν πρόκειται να τον σώσει. Θα βρεθεί κι αυτός με τη σειρά του στα αζήτητα, όταν τελικά χρεοκοπήσει για να δώσει τη θέση του στον επόμενο χρήσιμο για τα συμφέροντά τους, τον οποίο ετοιμάζουν βέβαια, τα επιτελεία του συστήματος.
  Ο λαός μας έχει μόνο μια επιλογή: Με την πάλη του να στείλει στα αζήτητα όλους αυτούς που κομματιάζουν τη ζωή του. Να συμπορευτεί με το ΚΚΕ.

 6. avatar “Πρόκληση τα γελοία σόου των Τσίπρα- Καμμένου απέναντι σε έναν λαό που δοκιμάζεται”

  Τα γελοία σόου των Τσίπρα- Καμμένου μόνο ως πρόκληση μπορούν να χαρακτηριστούν, απέναντι σε έναν λαό που συνεχίζει να δοκιμάζεται, με τα παλιά αλλά και τα νέα μέτρα που συμφώνησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ. Μπορεί ο κ. Τσίπρας να έβαλε και να έβγαλε τη γραβάτα, όμως η θηλιά που έβαλε στο λαιμό του λαού μας, μένει και σφίγγει ακόμα περισσότερο, με το «μεταμνημονιακό» μνημόνιο που του φόρτωσε, και αν υπάρχει κάτι με το οποίο συμφωνούμε με τον πρωθυπουργό, είναι ότι όντως πέτυχε να βγάλει τη βρώμικη δουλειά, για λογαριασμό του μεγάλου κεφαλαίου, της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και μάλιστα ως «ο πιο καλός ο μαθητής»!» δήλωσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

 7. avatar με την επιμήκυνση, μακραίνει το σχοινί που θα κρεμαστούμε

  Ο Αλέξης Τσίπρας ήταν λάβρος και κατηγορηματικός για την καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης. Έξι χρόνια πριν, που είχαμε κυβέρνηση Σαμαρά. Σήμερα που η δική του κυβέρνηση συνεχίζει στην ίδια πορεία, λέει πως πρέπει να πανηγυρίζουμε για την επιμήκυνση, τις νέες περικοπές στις συντάξεις, το ακόμα χαμηλότερο αφορολόγητο όριο, για την “έξοδο από τα μνημόνια” και τη διαρκή επιτροπεία, που είναι ένα μνημόνιο χωρίς χρηματοδότηση, κτλ.

  Επειδή όμως ο σημερινός πρωθυπουργός είχε δίκιο όταν έλεγε πως “η επιμήκυνση μακραίνει απλώς το σχοινί” με το οποίο θα κρεμάσουν τον εργαζόμενο λαό, αυτός έχει μια επιλογή και αυτή είναι μονόδρομος. Αγώνας συλλογικός για να τσακίσουμε αυτούς που μας τσακίζουν και το σύστημα που υπηρετούν.

 8. avatar φιλελληνας

  ΕΧΕΤΕ ...ΔΕΙ ΓΑ'Ι'ΔΑΡΟ ΜΕ ΣΕΛΑ....ΚΑΙ ΡΑΚΟΣΥΛΛΕΚΤΗ ΜΕ ΓΑΒΑΤΑ..????
  ΜΗΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΠΑΡΟΜΙΩΣΗ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟΝ ??????

 9. επέστρεψες τη Μακεδονία στους γυφτοσλάβους &&& το γιορτάζεις !!!●

 10. avatar μαμ

  γεια σου αντρέα2 όχι με Μιμή , αλλα κατακαίνουργια,,,
  Καθηγήτρια Πανεπιστημίου ●

 11. avatar τετραγωνακιας απο κινητο

  Δεν μπορει να ειναι αληθινο !!!!!ΤΕΤΟΙΟ ΔΟΥΛΕΥΜΑ εχουν ξεπερασει τα ορια ΥΓ ....καλα τον πατο ακομα τον ψαχνουμε ΥΓ2 ειναι απατα οι συρανελ ΥΓ3 βγηκαμε απο τα μνημονια με εποπτεια !!!!!κανουμε κουμαντο μονοι μας δεν μας ελενχουν τι να λεμε τωρα !!!!!!!ΥΓ4 αλλιως το ηξερα το μνημονιο που βγηκαμε λεμε τωρα καμια μλκ ΥΓ5 βγηκαμε απο τα μνημονια ναιιίιιι φλασακι αυτο

 12. avatar Κοίτα Αλέξη

  Δεν με εντυπωσίασες. Στάχτη στα μάτια ρίχνεις και καλά κάνεις, έχεις τους λόγους σου...όμως εύχομαι πραγματικά την επόμενη φορά που θα φορέσεις γραβάτα, να είναι ο επαναπατρισμός για τα δύο παλικάρια που βρίσκονται στις φυλακές της Τουρκίας.

  Εκεί να σε δω...

 13. avatar ΔΙΟΓΕΝΗΣ Λυτταιος

  ΠΑΡΕΔΩΣΕΣ ΓΗΝ ΚΑΙ ΥΔΩΡ.
  Αυτο θα γραψει η ΙΣΤΟΡΙΑ.
  Τελος.

 14. avatar Λίγα λογια

  Τώρα θα σκάσει μια δημοσκόπηση από το πρώτο ψέμα που θα βγάζει με 15 μονάδες μπροστά τη ν.δ

 15. avatar Προχωρα

  Καλη συνέχεια!!!Να σκάσουν τα κομματόσκυλα που λυσαξαν[email protected]!

  1. avatar Λέω εγώ τώρα..

   Να προσέχει στον δρόμο τα τούβλα που θα
   πέφτουν

  2. avatar Γεροτσολιας

   Αποχωρα.Τον λυκο οταν τον βλεπεις δεν ψαχνεις τον ντορο.

 16. avatar Η ΣΤΕΊΡΑ ΔΙΧΑΣΤΙΚΉ ΤΑΚΤΙΚΗ ΔΕΝ

  ΒΓΆΖΕΙ ΠΟΥΘΕΝΆ ΠΆΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΆΡΙ ΔΕΝ ΧΩΡΆΝΕ ΦΑΓΟΜΑΡΕΣ ΣΉΜΕΡΑ!!!!! ΜΙΖΕΣ ΑΡΠΑΧΤΥΚΑ ΤΡΩΚΤΙΚΆ ΔΙΑΠΛΟΚΉ ΔΙΑΦΘΟΡΆ ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΈΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΛΑΒΑΝ ΤΕΛΟΣ!!!! ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΚΤΉΣΟΥΜΕ ΤΟ ΧΑΜΈΝΟ ΕΔΑΦΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΊ ΝΑ ΓΊΝΕΙ ΤΊΠΟΤΕ ΆΛΛΟ ΑΠΌ ΤΟ ΝΑ ΑΝΑΚΑΜΨΟΥΜΕ!!!!!,,,

  1. avatar giannis alex

   Αλβανικό ή ελληνικό καπνίζεις ;

 17. avatar Βγήκαν τα τρολλ παγανιά

  Αλέκο δώσε σανό και μνημονια στα χαϊβάνια που σε ψήφισαν. Από εμάς τους υπόλοιπους ξέρεις τι θα πάρεις. . .

  1. avatar μαμ

   τα φρύδια σου ενοείς ;;;

 18. avatar efkleidou

  ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΕΤΕ ΟΥΤΕ ΤΟ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ.............................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................

 19. avatar Θορπ

  Κύριε φορώντας την θηλιά (γραβάτα) κατάλαβες τώρα πόσο δύσκολα είναι να σε σφυγει ;
  Εσύ την έβαλες για να κάνεις χαβαλε με τους φίλους σου !
  Αρκετοί συμπολίτες μας την έβαλαν και αυτοκτόνησαν από ντροπή !
  Λυπάμαι που είμαι υποχρεωμένος να σε σέβομαι ! δεν το αξίζεις
  Είσαι ο πρωθυπουργός της Ελλάδας λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει !

 20. avatar panos arampatzis

  μπραβο παλικαρι μου,ειμαστε μαζι σου!!!

  1. avatar μαμ

   φίλα μου τον καρανίκα°•○●

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει