Δεν θα μπορέσει να παραβρεθεί ο Αντώνης Σαμαράς στη Σύνοδο Κορυφής της 28ης και 29ης Ιουνίου στις Βρυξέλλες, μετά από σύσταση των γιατρών του. Όπως ανέφερε σήμερα ο θεράπων ιατρός του, ο κ. Σαμαράς θα πάρει αύριο εξιτήριο από το Αττικό νοσοκομείο. Ωστόσο, το ταξίδι θεωρείται επικίνδυνο κυρίως λόγω της διαφοράς πίεσης που δημιουργείται κατά την απογείωση και την προσγείωση του αεροπλάνου, κάτι που θα μπορούσε να προκαλέσει ρήξη του επανακολληθέντος χιτώνα.

Οι γιατροί συνέστησαν στον κ. Σαμαρά θα πρέπει να είναι υπό παρακολούθηση για περίπου μία εβδομάδα.

Ως αποτέλεσμα της απαγόρευσης από τους γιατρούς, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κύριος Σίμος Κεδίκογλου, τη χώρα στην κρίσιμη Σύνοδο θα εκπροσωπήσει ο υπουργός Εξωτερικών κ. Αβραμόπουλος ενώ στην αντιπροσωπεία θα συμμετάσχουν ο απερχόμενος υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών, Γ. Ζανιάς, ο υπουργός Ανάπτυξης και Υποδομών Κ. Χατζηδάκης και ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Χρ.Σταϊκούρας.

Σε ό,τι  αφορά τον υπουργό Οικονομικών κ. Β. Ράπανο θα πάρει μάλλον αύριο εξιτήριο αλλά προκύπτει ένα θέμα με την ορκωμοσία του, γιατί ο πρωθυπουργός θα πρέπει να μείνει στο σπίτι του για να μην υπάρξουν επιπλοκές.

Ο πρωθυπουργός υπεβλήθη σε  επέμβαση στο δεξί μάτι καθώς μετά από προγραμματισμένη οφθαλμολογική εξέταση που έγινε την Παρασκευή, διαπιστώθηκε αρχόμενη αποκόλληση αμφιβληστροειδούς. Λόγω των παραπάνω, αναβλήθηκε η σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδα της ΝΔ που είχε προγραμματιστεί για το απόγευμα της Παρασκευής στη Βουλή.