Η ακύρωση του μνημονίου δεν οδηγεί απαραίτητα σε έξοδο από το ευρώ, εκτιμά ο Δημήτρης Στρατούλης, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Εξηγεί στο περιοδικό «Επίκαιρα» τις θέσεις του κόμματος για την αποκατάσταση των μισθών και των συντάξεων, το «χαράτσι» της ΔΕΗ κ.λπ. Τέλος, αποκαλύπτει τι κυβέρνηση θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ αν αναδειχθεί πρώτο κόμμα στις επόμενες εκλογές.

«Η συνέντευξή μου διαστρεβλώθηκε σκόπιμα από ελάχιστα ΜΜΕ. Οι καταθέσεις – αποταμειεύσεις των πολιτών πρέπει να προστατεύονται. Μια κυβέρνηση της Αριστεράς δεν θα δεσμεύσει τις καταθέσεις, αλλά θα τις εγγυηθεί και θα τις διασφαλίσει», αναφέρει μεταξύ άλλων.

Και σημειώνει ότι «θα καταργήσουμε την πράξη Υπουργικού Συμβουλίου της 14ης Φεβρουαρίου 2012, με την οποία μειώθηκαν ο κατώτερος μισθός κατά 22% (32% για τους νέους μέχρι 25 ετών), τα επιδόματα ανεργίας και μητρότητας και καταργήθηκαν οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας, και τους εφαρμοστικούς νόμους που μείωσαν μισθούς και συντάξεις…. Μπορούμε σε μια διετία να αποκαταστήσουμε τους μισθούς στα επίπεδα του 2009 και έκτοτε να λειτουργήσει παντού ελεύθερα η συλλογική διαπραγμάτευση».

Ο κ. Στρατούλης πάντως αναφέρεται και στο «χαράτσι» της ΔΕΗ και λέει: «Θα καταργηθεί άμεσα το χαράτσι επί της μικρής ακίνητης περιουσίας». Και τονίζει τι πιστεύει για το μνημόνιο: «Ακύρωση των μνημονίων της καταστροφής, όχι επαναδιαπραγμάτευση, γιατί η κόλαση δεν διορθώνεται».