Νίμιτς: Βελτίωση αλλά και δύσκολα ζητήματα στις συνομιλίες για το Σκοπιανό

Τριμερής στη Βιέννη για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
17:58
30/03/2018
Νίμιτς: Βελτίωση αλλά και δύσκολα ζητήματα στις συνομιλίες για το Σκοπιανό
loading

Τριμερής συνάντηση μεταξύ του έλληνα υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, του ομολόγου του της πΓΔΜ Νικόλα Ντιμιτρόφ και του προσωπικού απεσταλμένου του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στη Βιέννη για το ονοματολογικό της πΓΔΜ.

Για μεγάλη βελτίωση στις συνομιλίες αλλά και για δύσκολα ζητήματα που πρέπει να επιλυθούν έκανε λόγο από τη Βιέννη ο ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ για το Σκοπιανό Μάθιου Νίμιτς.

«Εργαζόμαστε όλη τη μέρα πολύ εποικοδομητικά. Και αυτό μας επιτρέπει να είμαστε αισιόδοξοι ενόψει του μέλλοντος. Ταυτόχρονα υπήρχε μία παράλληλη συνάντηση διπλωματικών αντιπροσωπειών των δύο χωρών, για να εξετασθούν τα πιο διφορούμενα ζητήματα και να επικεντρωθούν στην εμβάθυνση των σχέσεων των δύο χωρών. Οι συναντήσεις θα συνεχιστούν και στο μέλλον.

Υπάρχουν δύσκολα ζητήματα που αντιμετωπίζονται και πρέπει να επιλυθούν, αλλά κατά τη γνώμη μου υπάρχει μεγάλη βελτίωση σε διάφορα ζητήματα και όλα αυτά θα συμβάλουν στη σταθεροποίηση της περιοχής. Ελπίζω να εξακολουθήσουμε να εργαζόμαστε σε ένα τόσο εποικοδομητικό πλαίσιο», ανέφερε ο κ. Νίμιτς.

«Έχουμε καταγράψει στις λεπτομέρειές τους ποια είναι αυτά που συμφωνούμε και ποια είναι αυτά που διαφωνούμε. Έχουμε εντοπίσει ποια είναι τα κύρια θέματα για κάθε πλευρά και ελπίζω στην επόμενη συνάντησή μας να είμαστε έτοιμοι για να κάνουμε ένα μεγάλο βήμα», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο έλληνας ΥΠΕΞ Νίκος Κοτζιάς.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «υπάρχουν για όλα τα αναγκαία βήματα σχεδιασμός και συμφωνία».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει