«Πριν από λίγους μήνες, αν λέγαμε ότι η ΔΗΜΑΡ θα είχε ποσοστό 7-8% και θα εθεωρείτο χαμηλό, θα μας περνάγανε για τρελούς. Δηλαδή, εμείς ξεκινήσαμε, οφείλω να είμαι ειλικρινής, με τον στόχο της εισόδου στη Βουλή. Όμως, θεωρούμε ότι είναι ρεαλιστικός στόχος η ΔΗΜΑΡ να πλησιάσει το διψήφιο ποσοστό» τόνισε ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος, Α. Παπαδόπουλος, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ.

Στη συνέχεια, απέρριψε την πρόταση Τσίπρα για κοινή κάθοδο των κομμάτων της Αριστεράς στις μονοεδρικές, λέγοντας πως είναι καθολική η άρνηση για συνεργασία.

«Μου φαίνεται εντελώς αστείο, εντελώς επικοινωνιακό πυροτέχνημα. Δηλαδή, αν κατεβούν τα κόμματα της αριστεράς μαζί στις μονοεδρικές, αν μπορούσαν να κατέβουν μαζί, γιατί να μην κατέβαιναν και σε όλη την Ελλάδα; Γιατί να γίνει αυτός ο διαχωρισμός;» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Φαντάζεστε να ήταν ο κύριος Κουβέλης με τον κύριο Λαφαζάνη και ένα στέλεχος του ΚΚΕ, να πηγαίνανε σε μια περιφέρεια, στην Κεφαλλονιά και να λέγανε “μέσα ή έξω από την Ευρώπη”; Θα γέλαγε ο κόσμος. Αυτές είναι καρικατούρες συνεργασιών και δεν πετυχαίνουν».