Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και υποψήφιος περιφερειάρχης Κρήτης, Γιάννης Πλακιωτάκης, μίλησε σήμερα στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και μεταξύ άλλων, είπε: «Καταρχήν, για μένα δεν υπάρχει καμία προσωπική κόντρα (με τον κ. Μαρκογιαννάκη). Διατηρώ άριστη σχέση προφανώς με όλους τους βουλευτές της Κρήτης και με όλα τα στελέχη της Κρήτης. Θεωρώ ότι έχει δοθεί -αν θέλετε- υπερβολική δημοσιότητα. Βεβαίως, καταλαβαίνω το δημοσιογραφικό ενδιαφέρον, όμως οι πολίτες που μας ακούν, οι πολίτες που μας βλέπουν, ουδόλως ενδιαφέρονται. Εκείνο που πραγματικά τους ενδιαφέρει, είναι πώς θα μπορέσουμε και σαν υποψήφιοι, αλλά και σαν πολιτικά πρόσωπα, να δώσουμε λύσεις στα κρίσιμα προβλήματα…».

Για την υποψηφιότητά του στην περιφέρεια Κρήτης

«Πραγματικά, είναι τιμή μου που το κόμμα μου με στηρίζει, αλλά έχω ξεκαθαρίσει -και αυτό ίσως έχει παρεξηγηθεί-, ότι θα απευθυνθώ σε ολόκληρη την κοινωνία».
Και προσέθεσε:
«Το αν είμαι ανεξάρτητος ή όχι, αυτό έχει φανεί από ολόκληρη την πολιτική μου διαδρομή. Όταν ήμουν υπουργός της Νέας Δημοκρατίας, ήμουν υπουργός για όλους. Δεν ήμουν υπουργός μονάχα για τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας. Έχω συνεργαστεί με όλους ανεξαιρέτως τους φορείς της Κρήτης, από όλα τα επίπεδα. Έχω, λοιπόν, και την εμπειρία, είμαι γνώστης και δέκτης των προβλημάτων, επομένως νομίζω ότι μου επιτρέπει όλη αυτή η πολιτική μου διαδρομή πραγματικά να απευθυνθώ σε ολόκληρη την κοινωνία».

Σε ερώτημα ανν είχε ενημερωθεί ή όχι εγκαίρως ο κ. Μαρκογιαννάκης, για τις υποψηφιότητες, είπε: «Προσωπικά, είχα έρθει σε επαφή και τηλεφωνική και προσωπική μαζί του και είχαμε συζητήσει το ενδεχόμενο της υποψηφιότητάς μου».