Για νέα επίθεση πολιτικής εξόντωσής του έκανε σήμερα λόγο ο εν αργία Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ψωμιάδης, σε δηλώσεις του με αφορμή τα δημοσιεύματα σχετικά με την ποινική δίωξή του.

Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης και ο αδερφός του Διονύσης κατηγορούνται σε βαθμό κακουργήματος, γιατί η Νομαρχία Θεσσαλονίκης ανέθετε έργα απευθείας, χωρίς διαγωνισμούς, σε εργολάβους.

«Η νέα επίθεση εξόντωσής μου εξαπολύθηκε μετά την απαλλαγή μου από τον Άρειο Πάγο και την ίδρυση του δικτύου “Πατρίδα”. Γνωρίζω καλά, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι σε συγκεκριμένη στιχομυθία ειπώθηκε στεγνά “πρέπει να τον πεθάνουμε πολιτικά”», είπε ο κ. Ψωμιάδης.

Για το θέμα των μικρών έργων μέχρι 45.000 ευρώ, σχολίασε ότι όλα έγιναν νόμιμα, με την έγκριση της αρμόδιας νομαρχιακής επιτροπής, του νομαρχιακού συμβουλίου και του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Διερωτήθηκε επίσης αν η ανάθεση των έργων σε 110 διαφορετικούς εργολάβους μέσα σε οκτώ χρόνια σημαίνει «πάρτι ημετέρων».

«Η αλήθεια θα λάμψει, έχω εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη» είπε και σημείωσε ότι για όσες υποθέσεις έχει διωχθεί στο παρελθόν υπάρχουν πρωτοσέλιδα δημοσιεύματα, ενώ αποκρύπτονται οι απαλλακτικές αποφάσεις.

Ενδεικτικά ανέφερε ότι ο Άρειος Πάγος δέχτηκε την αίτηση αναίρεσης που κατέθεσε ο ίδιος και ακύρωσε την καταδικαστική απόφαση του Εφετείου για το θέμα των προστίμων. Επίσης επικαλέστηκε απαλλακτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών για το θέμα της μεταφοράς των μαθητών και απαλλακτικές αποφάσεις για διάφορα θέματα, μεταξύ των οποίων αυτά της λίμνης Κορώνειας, των κεραιών του Χορτιάτη, των αμμοληψιών στον Αξιό ποταμό και της λειτουργίας υπόγειου πάρκινγκ στο κέντρο της πόλης.