«Η πραγματικότητα θα μας καθοδηγήσει» με την χαρακτηριστική αυτή φράση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Παντελής Καψής άφησε όλα τα σενάρια περί συγκυβέρνησης αλλά και παραμονής του Λ. Παπαδήμου στην πολιτική ανοιχτά.«Το πείραμα της κυβέρνησης Παπαδήμου έχει θετικό πρόσημο και αποτελεί παρακαταθήκη για το εάν στο μέλλον χρειαστεί ή όχι να υπάρξει συγκυβέρνηση».

«Μετά τις εκλογές θα το δούμε, η πραγματικότητα θα μάς καθοδηγήσει» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Καψής ο οποίος δεν έκρυψε την ανησυχία του για τα τελευταία περιστατικά προπηλακισμού πολιτικών και όχι μόνον λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν μπορούμε να πάμε με τέτοιους όρους σε εκλογές, είναι ζήτημα συνολικής καταδίκης της βίας».

Παράλληλα όμως μιλώντας στον Real fm ο κ. Καψής δεν έκρυψε ότι τον Ιούνιο έρχονται νέα μέτρα τα οποία αφορούν την περικοπή δαπανών του Δημοσίου. Προσθέτοντας όμως με ειλικρίνεια ότι «και το ζήτημα των συντάξεων και των μισθών είναι δαπάνες, η Ελλάδα πρέπει να μειώσει κατά 5,5 μονάδες το έλλειμμα προκειμένου να περάσει σε ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς και πλεονάσματα».