Ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου απαντώντας σήμερα σε ερώτηση δημοσιογράφων, τόνισε ότι δεν τίθεται θέμα άσκησης πειθαρχικής δίωξης σε βάρος του προέδρου της Αρχής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Παναγιώτη Νικολούδη, αναφορικά με τον τρόπο που χειρίστηκε την υπόθεση της εξαγωγής στην αλλοδαπή του ενός εκατομμυρίου δολαρίων από τον Ισίδωρο Κούβελο, σύζυγο της Ντόρας Μπακογιάννη.

«Παρακολουθώ και ακούω τα πάντα, αλλά ως υπουργός Δικαιοσύνης ενεργώ πάντα σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους νόμους. Από την αναφορά της κ. Μπακογιάννη που μου έστειλαν δεν προκύπτει πειθαρχικό αδίκημα για τον κ. Νικολούδη. Δεν μπορώ να κινήσω πειθαρχική διαδικασία. Ο άνθρωπος μέχρι προχθές δεν είχε μιλήσει καν. Τώρα νομίζω θα πάει στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής», τόνισε ο κ. Παπαϊωάννου.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης επισήμανε ότι στην αναφορά που κατέθεσε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε και ζητάει την πειθαρχική δίωξη του κ. Νικολούδη, δεν αναγράφεται εάν υπάρχει πειθαρχικό αδίκημα.