Το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ κατηγόρησε για «οσφυοκαμψία» ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, υποστηρίζοντας ότι «οι κυβερνήσεις τους κατέστρεψαν τη χώρα».

Αναφερόμενος στην αποχώρησή του από την κυβέρνηση συνεργασίας, είπε ότι έθεσε τρεις όμως προϋποθέσεις, οι οποίες δεν ικανοποιήθηκαν.

«Είδα από νωρίς ότι το θέμα δεν προχωρούσε, δεν “κυλούσε” προς την σωστή κατεύθυνση. Ήξεραν όλοι οι συνομιλητές ότι δεν αισθανόμουν καλά με την εξέλιξη του θέματος. Πίστευα ότι το πράγμα “ξεστρατίζει”. Ήταν γνωστό. Με τον κ. Σαμαρά έγιναν κάποιες γενικές συζητήσεις. ‘Αλλωστε, οι θέσεις του κ. Σαμαρά, είναι πιο κοντά στις δικές μου, απ΄ ότι με αυτές του κ. Παπανδρέου. Αυτή είναι μια πραγματικότητα» είπε ο κ.Καρατζαφέρης.

Υποστήριξε επίσης ότι από κάποια στιγμή και μετά, διαπίστωσε ότι αυτά που πρέσβευε από κοινού με τον κ. Σαμαρά, άρχισαν να απομακρύνονται, και κατά συνέπεια, όπως είπε, δεν μπορούσε να μείνω άλλο μέσα στο κυβερνητικό σχήμα.

«Δεν ήταν “κεραυνός εν αιθρία” η απομάκρυνσή μου από τη συγκυβέρνηση. Το ήξεραν όλοι. ‘Αλλωστε, αυτές οι θέσεις μου είναι καταγεγραμμένες στις επιστολές που έχω στείλει. Πως θα μπορούσε να λειτουργήσει το σχήμα με 40 υπουργούς του ΠΑΣΟΚ; Για να λειτουργήσει έπρεπε να συσταθεί Κυβέρνηση τεχνοκρατών, στα πρότυπα της κυβέρνησης Μόντι στην Ιταλία. Δεν μπορώ να δεχτώ Επιτρόπους σε κάθε υπουργείο» είπε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.